Hlavní obsah

Jsem jako ferrari mezi fiaty, kritizuje americkou MLS bouřlivák Ibrahimovic

Los Angeles/Praha

Samozvaný král americké Major League Soccer Zlatan Ibrahimovic na sebe znovu strhl mediální pozornost. Sedmatřicetiletý Švéd se pro americkou stanici ESPN nechal slyšet, že kvalita MLS zdaleka nedosahuje úrovně evropského fotbalu. Sám sebe přitom přirovnal k ferrari a ostatní hráče označil za fiaty. Servítky si nebral ani s Mexičanem Carlosem Velou, útočníkem městského rivala.

Foto: Profimedia.cz

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic

Článek

Bývalý hráč Juventusu, Interu, PSG nebo Manchesteru United má zkrátka co na srdci, to na jazyku. Kromě nesporných fotbalových kvalit je právě jeho sebevědomí a smysl pro humor to, co na něm ale jeho příznivci obdivují.

Své pověsti Ibrahimovic dostál také během nedávného rozhovoru pro ESPN. „Abych byl upřímný, tak MLS nedosahuje kvalit evropského fotbalu. Dříve jsem hrál s hráči na stejné úrovni, tady jsem jako ferrari mezi fiaty," nechal se slyšet kanonýr, který září v klubu LA Galaxy.

Foto: Sport.cz

Zlatan Ibrahimovic z Los Angeles Galaxy trefuje gól do sítě klubu New England Revolution během zápasu americké MLS.

„Měl jsem stejný problém v národním týmu, ale řekl jsem jim, že to prostě nebudu akceptovat, když nepřijde přihrávka, nebo když přijde pozdě," vrátil se Ibrahimovic k působení ve švédské reprezentaci a poodkryl skutečnost, že to s ním spoluhráči zřejmě neměli zrovna jednoduché.

„MLS by mohla být mnohem rychlejší, mnohem více taktická, mohla by být mnohem více rytmičtější," pojmenoval Švéd konkrétní nedostatky americké soutěže.

Ibrahimovic patří mezi špičku MLS, co se týče produktivity. V 16 zápasech letošní sezony si připsal 13 gólů a tři asistence. Nejlepší ale není. Tabulce střelců s 19 zásahy vévodí Mexičan Carlos Vela z klubu Los Angeles FC. S ním se Ibrahimovic střetne v nadcházejícím městském derby. I na Velu přišla řeč.

Když Ibrahimovice redaktor konfrontoval se statistikami Mexičana, hvězdný útočník měl na to pohotovou odpověď. „A kolik mu je? 29 let a je na svém vrcholu? Víte, kde já byl na svém vrcholu? Hrál jsem v Evropě s nejlepšími hráči na světě, to je obrovský rozdíl," nechal se slyšet Švéd.

Reklama

Související témata: