Hlavní obsah

Fantom Sagan udělal exhibici i na obávaném Tourmaletu

Tarbes/Praha

Letošní Tour de France má za sebou jeden z vrcholů poté, co peloton vystoupal na obávaný Tourmalet. Slovenský fantom Peter Sagan byl během sobotní etapy hodně aktivní, ale na vrchol pyrenejského průsmyku ve výšce 2115 metrů nad mořem dojížděl stejně jako při včerejší časovce exhibičním způsobem.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Peter Sagan na trati 14. etapy Tour de France

Článek

Sagan byl spolu Vincenzem Nibalim na začátku úniku dne, na rychlostní prémii si připsal dalších sedm bodů. Se stoupajícím profilem trati však trojnásobný mistr světa začal podle očekávání odpadat.

Do cílového vrcholu nakonec vyjel se ztrátou téměř 26 minut na etapového vítěze Thibauta Pinota, nicméně ani dnes nezůstal fanouškům nic dlužen. Stoupání opět ozdobil jízdou po zadním kole.

Tentokrát v tom nebyl sám, zkusil ho napodobit i Španěl Iván Cortina. Ale bylo znát, že slovenský Tourminátor tyhle kousky zvládá s větší elegancí.

Sagan si i v sobotní etapě splnil své. V bodovací soutěži má náskok 93 bodů před Italem Sonnym Colbrellim a směle může pomýšlet na rekordní sedmý triumf v boji o zelený dres na slavném závodu.

Reklama

Související témata: