Hlavní obsah

Neuvirth čelí výzvě, popere se o místo v Maple Leafs. Jsem nadšený, je to čest, říká

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Prošel si složitým obdobím. Laboroval s kyčlemi, podstoupil operaci a v minulé sezoně NHL odchytal za Philadelphii jen sedm utkání. Zdravotní trable však brankář Michal Neuvirth překonal a nyní čelí pořádné výzvě! Ve Flyers mu sice vypršela dvouletá smlouva na celkem pět milionů dolarů a stal se nechráněným volným hráčem, přesto by se v kanadsko-americké lize mohl znovu objevit.

Foto: Sport.cz

Hokejový brankář Michal Neuvirth se pokusí navázat na kariéru v NHL.

Článek

„Jednal jsem s pár týmy, a nakonec se dohodl s Torontem. Půjdu tam v září na try out," řekl po pondělním tréninku hokejistů pražské Sparty, s níž se bude až do odletu za oceán připravovat. „Jsem jí vděčný, že s kluky můžu trénovat," usmíval se 29letý gólman. Loňský ročník byl pro něj psychicky náročný, fyzicky se ovšem momentálně cítí dobře. „Měl jsem čas se dát do kupy. Dělal jsem letní přípravu skoro celou sezonu, mám natrénováno," připomíná.

O angažmá v Maple Leafs se popere, byť měl na stole i nabídku jednocestné smlouvy z jiných klubů. „Měl bych sice své jisté, jenže za minimum peněz. Byl jsem ale překvapený, kolik klubů zavolalo. Když se ozvalo Toronto, všechny ostatní jsem pustil z hlavy. Ze všech týmů mi dávalo největší smysl. Slíbilo mi férový kemp, že to bude otevřené," hlásí bývalý gólman Washingtonu, Buffala a New York Islanders.

Zájem Javorových listů ho přitom hodně potěšil. „Jsem nadšený, je to pro mě čest. Je to jako Sparta tady v Čechách nebo Real Madrid ve fotbale. Zkusím to a věřím, že tým udělám. Chci ještě v hokeji něco dosáhnout a vyhrát," tvrdí Neuvirth.

Do Kanady zatím odletí sám. „Manželka s dětmi tady zůstanou. Babičky, dědečkové si ještě užijou děti, protože přes rok je moc nevidí. A když to dobře dopadne, tak přiletí za mnou," vykládá. V případě že by mu zámoří nedopadlo, je ve hře i návrat do Evropy. O případném odchodu do KHL však vůbec neuvažuje. „Nějakých třináct let jsem v Americe a nacestoval jsem se dost. Nemám zapotřebí chodit do KHL, už kvůli rodině," dodal Neuvirth.

Reklama

Související témata: