Hlavní obsah

Kam s Garethem Balem? Real nabízí PSG Velšana a 90 milionů eur k tomu. Chce za to Neymara

Jsou to dva nekončící fotbalové příběhy. Zbaví se Real Madrid nechtěného Garetha Balea? A vymodlí si Neymar vysněný odchod z PSG? Rozuzlení dvou otázek přestupového období je stále v nedohlednu. Podle informací španělských a britských médií by obě palčivé záležitosti mohly být vyřešeny způsobem „zabít dvě mouchy jednou ranou“. Real údajně nabídl zástupcům PSG Balea a 90 milionů eur, na oplátku chce hvězdného Brazilce Neymara.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

O Garetha Balea usiluje také klub z Číny.

Článek

Zdá se, že před startem španělské La Ligy se schyluje k velkému souboji mezi Realem a Barcelonou o sedmadvacetiletého fotbalistu PSG Neymara. Podle španělského deníku AS Real za Kanárka nově nabídl 90 milionů eur, což je přibližně dvě miliardy a 300 milionů korun, a tomu přihodil ještě nechtěného Velšana Garetha Balea.

Bale v minulosti několikrát zopakoval, že by v Madridu rád zůstal. Vzhledem k poslednímu vývoji, kdy se rodák z Cardiffu během přípravného utkání s Bayernem neobjevil ani na lavičce se zdá, že jeho odchod je nevyhnutelný a zástupci Bílého baletu si společně s jeho uskutečněním definitivně oddychnou. A nepomůže mu zřejmě ani gól, kterým v úterním přípravném utkání ve Washingtonu přispěl k výhře 3:2 po penaltovém rozstřelu nad Arsenalem. "O tom, že bude hrát, jsem rozhodl já. Hrál dobře a uvidíme, co bude dál. Nic se nezměnilo, všichni situaci znáte," uvedl francouzský kouč Zinédine Zidane.

"Je ostudné, když Zidane takhle mluví o někom, kdo toho pro klub tolik udělal. Pokud Gareth odejde z Madridu, tak pouze tehdy, až to bude v jeho nejlepším zájmu. A rozhodně to nebude kvůli Zidanovu postrkování," prohlásil Baleův agent Jonathan Barnett.

Bale přišel do Madridu v roce 2013 z Tottenhamu za tehdy rekordní částku 100 milionů eur. V dresu Bílého baletu odehrál 231 zápasů, dal 102 branek, přidal 65 přihrávek a čtyřikrát za sebou s klubem vyhrál Ligu mistrů. V uplynulé sezoně, která byla po odchodu hvězdného Cristiana Ronalda pro Real jednou z nejhorších v historii, se nedokázal prosadit do základní sestavy.

Také zápas proti Arsenalu zahájil na lavičce a nastoupil až po přestávce za nepříznivého stavu 0:2. V 56. minutě však z dorážky snížil na 1:2 a tři minuty nato vyrovnal Marco Asensio. V rozstřelu sice Bale penaltu neproměnil, ale Real přesto dokonal obrat a vyhrál ho 3:2. "Dneska hrál, protože chtěl být s námi a chtěl nastoupit. To před tím nechtěl," připomněl Zidane situaci před utkáním s Bayernem.

Foto: Amber Searls, Reuters

Velšský útočník Gareth Bale (s míčem) v utkání proti Arsenelu.

Britský The Independent ohledně možného obchodu cituje zdroje blízká Brazilcovi. Podle nich byla nabídka Realu v uplynulých dvou týdnech několikrát předložena Pařížanům a jednání kolem ní nabíralo během této doby na síle. Vedení PSG by mohlo situace využít a nekončící ságu kolem Neymara konečně uzavřít. Pařížský klub je vzhledem k svému rozpočtu jeden z mála evropských týmů, který by byl schopný přijmout Balea včetně jeho pohádkové mzdy, která činní 15 milionů eur za rok.

Neymar by návrat do španělské soutěže s jistotou přivítal. La Ligu si zahrál mezi lety 2013 a 2017 v dresu Barcelony, s níž vyhrál dvakrát titul, třikrát pohár a dvakrát Ligu mistrů. Ve 123 zápasech v dresu katalánského klubu nasázel 108 branek.

Reklama

Související témata: