Hlavní obsah

Trenér Kazachů se urazil a odešel, protože Mehanovič odpovídal první. A v češtině

Mladá Boleslav

Nazlobeně opustil tiskovkou konferenci před kvalifikačním utkáním Evropské ligy s Mladou Boleslaví gruzínský kouč ve službách Ordabasy Šymkent Kahaber Cchadadze. Přišel totiž v doprovodu bosenského záložníka Mirzada Mehanoviče, který v minulosti v městě automobilů působil a do Kazachstánu odešel z posledního angažmá ve Zlíně. „Ale jen na hostování,“ uváděl věci na pravou míru šestadvacetiletý záložník, který si zahrál i ve Varnsdorfu a Jablonci. Na otázky odpovídal jako první před koučem a tomu ruply nervy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kouč ve službách Ordabasy Šymkent Kahaber Cchadadze šokoval novináře při tiskové konferenci.

Článek

Pochopitelně že byl Mehanovič středem pozornosti. Samo sebou na něho otázky pršely. Vždyť v Mladé Boleslavi začínal v juniorce a před čtyřmi lety oblékal dres prvního mužstva. A navíc šlo o pohárové zvyklostí a obvyklý režim evropských soutěží. Hráč je vždy na řadě první, aby se mohl jít připravit na následný trénink.

Mehanovič odpovídající v češtině se snažil, aby i jeho gruzínský kouč byl v obraze. Proto překládal odpovědi do angličtiny, aby jednapadesátiletý Cchadadze věděl, o čem se mluví.

Takže mu přeložil i to, že se do Mladé Boleslavi těšil, neboť pár známých tady pořád ještě má, že společně s ostatními hráči Ordabasy sledoval poslední ligový zápas Mladé Boleslavi na Bohemians, a že pro Středočechy musela být pořádná facka, když hned po pár minutách dostali gól.

Mehanovič si dal záležet i na překladu, že až na hřišti se ukáže, zda snad Mladá Boleslav jeho nové mužstvo nepodcení. A náramný pozor si dával i na to, aby doslova přeložil, že trenér od něho žádné informace nepotřeboval a ani nechtěl, protože má v Čechách své známé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský Mirzad Mehanovič

Cchadadze naslouchal, přikyvoval, ale evidentně se mu nezamlouvalo, že první otázky míří na jeho svěřence, a nikoli na něj.

Takové příkoří vydržel jen pár minut. Pouze šest otázek, na které Mehanovič stačil odpovědět. Pak se kouč nazlobeně zvedl a nasupeně odkráčel.

Kam na něho s pohárovými zvyklostmi a obvyklým předzápasovým režimem evropských soutěží. On je přece tím hlavním, kolem něhož se mělo i v Čechách vše točit.

Reklama

Související témata: