Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Šymkent 1:1Mehanovič se po letech Středočechům pomstil, takže jejich plány dostaly velkou trhlinu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Mehanovič 0 : 1
45. Komličenko 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Představa Mladá Boleslavi, že by se na sedmý pokus mohla konečně na evropské pohárové scéně prosadit, dostala hned po prvním střetnutí 2. kvalifikačního kola Evropské ligy velké trhliny. V úvodním poločase duelu s kazašským Ordabasy ji totiž parádním gólem z trestného vytrestal její bývalý hráč Mehanovič a Středočeši už dokázali Komličenkovou zásluhou jen vyrovnat. V odvetě za týden v dalekém Kazachstánu to proto budou mít po domácí remíze 1:1 hodně těžké.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanonýr Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko oslavuje gól na 1:1 během utkání 2. předkola Evropské ligy proti Ordabasy Šymkent.

Článek
Fotogalerie

Zase až tak dramatické rošády domácí kouč v sestavě neudělal. A to ho výkon v sobotním utkání s Bohemians pořádně vytočil. Nakonec ale provedl Weber pouze tři změny, přičemž nasazení Matějovského bylo logickým a očekávaným tahem. Právě on a stejně zkušený Pudil měli spoluhráče uklidnit a v duelu se Šymkentem je dirigovat.

Pokoušeli se o to. Ujali se své role. Tlačili spoluhráče k soupeřově bráně, chystali jim příležitosti. Nepogodov v bráně Kazachů však předváděl zázraky na požádání. Takácsovu střelu z bezprostřední blízkosti lapil famózně, následnou ránu Túlia rovněž. A to už domácí hráči zvedali ruce nad hlavu, protože si byli jistí, že z téhle šance už gól padne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mirzad Mehanovič střílí vedoucí gól Ordabasy Šymkent v utkání 2. předkola Evropské ligy na hřišti Mladé Boleslavi.

Nepadl, naopak soupeři stačila první přímá střela na bránu a vedl. Exekuce trestného kopu s totiž ujal Mehanovič, který v Mladé Boleslavi před šesti lety hrával, a přesnou střelou přes zeď svůj bývalý klub doslova uzemnil.

„Míč jsem sice odkopnul, ale rozhodčí pískal, takže faul to nejspíš byl," přiznával Ladislav Takács, po jehož faulu na Brazilce Paula se trestný kop zrodil.

Komličenko se trefil v nastavení

Viditelně otřesení Středočeši se nemohli po inkasovaném gólu probrat. Územní převahu si sice vytvořili, ale s protivníkem bránícím v devíti mužích si nevěděli rady. Až v druhé minutě nastavení je vysvobodil z trýzně ruský kanonýr Komličenko, který vyrovnal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oslavné gesto Nikolaje Komličenka, kanonýra Mladé Boleslavi, který skóroval v utkání 2. předkola Evropské ligy proti Ordabasy Šymkent.

„Ještě že to přišlo alespoň na úplný konec první půle. Vždyť šancí jsme měli spoustu," ulevilo se Takácsovi i jeho spoluhráčům.

I po změně stran převaha Mladé Boleslavi pokračovala a postupně gradovala, ale úporně bránící kazašský tým odolával. Přečkal vyloženou šanci Mešanoviče, který přestřelil bránu, několik závarů před Nepogodovem také. Nepomohlo ani nasazení Wágnera, ani závěrečný tlak, kdy odmítl výhru Ladra, který bránu rovněž minul.

Zápas tak skončil remízou, která notně zkomplikovala plány a představy Středočechů.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
FK Mladá Boleslav - Ordabasy Šymkent 1:1 (1:1)
Branky: 45.+2 Komličenko - 21. Mehanovič. Rozhodčí: Cinkjevič - Maljutin, Romanov (všichni Bělorusko). ŽK: Ščetkin, Nepogodov, Malij. Diváci: 3721.
Ml. Boleslav: Šeda - Křapka (62. Budinský), Takács, Pudil, Túlio - Ladra, Matějovský, Hubínek, Fulnek (75. Bucha) - Mešanovič (62. Wágner), Komličenko. Trenér: Weber.
Šymkent: Nepogodov - Jerlanov, Fontanello, Malij, Dosmagambetov - Bystrov, Mahlangu, Diakhate, Mehanovič (72. Kovalčuk)- Badibanga (87. Šamši), Paulo (46. Ščetkin). Trenér: Cchadadze.

Reklama

Související témata: