Hlavní obsah

Jerevan - Jablonec 2:1S Jabloncem to vypadalo zle, po pauze vykřesal naději Doležal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Miranjan 1 : 0
30. Miranjan 2 : 0
53. Doležal 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalový Jablonec neprožil ideální dva dny. Severočeši po svízelné cestě do Arménie padli v úvodním zápase 2. předkola Evropské ligy s Pjunikem Jerevan 1:2. Odveta se hraje za týden na severu Čech.

Foto: Vele Jablonec/Michal FK, ČTK

Jablonecký fotbalista Jan Sýkora v akci během úvodního utkání 2. předkola Evropské ligy s Pjunikem Jerevan.

Článek
Fotogalerie

Po prvním, z českého pohledu hrůzostrašném poločase to s jabloneckým týmem nevypadalo vůbec dobře. Po třiceti minutách prohrával 0:2. Po pauze se však Tomáš Hübschman a spol. zlepšili a díky trefě Martina Doležala vydřeli přijatelný výsledek 1:2.

Tým Petra Rady si hřiště v Gjumri osahal kvůli dvanáctihodinovému zpoždění odletu z Prahy poprvé až chvíli před zápasem a výkon českého týmu měl v prvním poločase k ideálu předaleko.

Arménský vicemistr už v šesté minutě vedl, když se po průniku aktivního Vardanjana dostal na hranici šestnáctky ke střele Miranjan a technickou střelou zamířil krásně k tyči.

Ve 28. minutě pak Jablonečtí přišli o Vladimira Jovoviče, jehož kvůli zranění vystřídal Acosta. A o pár desítek sekund později už Pjunik vedl o dvě branky. Obrana hostů nechala na zadní tyči zcela nepokrytého autora první branky Miranjana a ten hlavičkoval přesně.

Foto: Vele Jablonec/Michal FK, ČTK

Jablonecký smolař Vladimír Jovovič odehrál v úvodním utkání 2. předkola Evropské ligy s Pjunikem Jerevan jen 28 minut.

V poloprázdném stánku místy připomínajícím staveniště se často rozléhal hlas Petra Rady, jenž měl k nespokojenosti důvod. Jeho tým v první části netrefil branku ani jednou. Největší příležitost měl ve 27. minutě Tomáš Břečka, jeho hlavička šla ale těsně vedle.

Severočeský tým zabral až po pauze. V 53. minutě snížil po rohovém kopu Acosty Doležal, který zblízka dopravil míč do branky. O chvíli později mohl stejný hráč i vyrovnat, ale na centr Jana Sýkory těsně nedosáhl.

Domácí po kontaktním gólu znejistěli, Jablonec začal být nebezpečnější než v první půli. V 79. minutě mohli Tomáš Hübschman a spol. vyrovnat, na malém vápně však osamocenému Acostovi v dobré příležitosti utekl míč. Skóre se tak už nezměnilo.

Odveta je na programu za týden v Jablonci. Postupující si zahraje s lepším z dvojice Wolverhampton–Crusaders.

Evropská liga
Druhé předkolo, úvodní zápas:
Pjunik Jerevan–Jablonec 2:1 (2:0)
Branky: 6. a 30. Miranjan – 53. Doležal. Rozhodčí: San – Josipovič, Erni (všichni Švýc.). ŽK: Marku, Žestokov, Jedigarjan (všichni Pjunik).
Pjunik: Dragojevič – Stankov, Žestokov, Marku, Manucharjan – Jedigarjan – Simonjan (66. Alfred), Jefimov, Vardanjan, Ševčuk – Miranjan (81. Galimov). Trenér: Tarchanov.
Jablonec: Hanuš – Holík, Jugas, Břečka, Sýkora – Hübschman, Považanec – Matoušek (86. Chramosta), Kratochvíl (90. Pilík), Jovovič (28. Acosta) – Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen