Hlavní obsah

Ulhaná hvězda se po vypršení trestu pokusí o další návrat. Nominuje se na páté olympijské hry?

Praha

O další návrat se příští týden na domácím šampionátu pokusí americký plavec Ryan Lochte. Dvanáctinásobný olympijský medailista si odpykal čtrnáctiměsíční trest za užití infúze a nyní bude usilovat o návrat do reprezentace, aby měl možnost se příští rok dostat na olympisjké hry v japonském Tokiu.

Foto: Sport.cz

Ryan Lochte se vrací.

Článek

Sbíral jednu medaili za druhou a mohl jich mít ještě víc, avšak jeho parádně rozjetou kariéru už několikrát přerušily skandály. Teď se mnohonásobný světový šampion pokusí o další návrat. Rád by se dostal do reprezentace. Avšak v čtyřiatřiceti letech to americký plavec Ryan Lochte nebude mít vůbec snadné.

Když si před třemi lety na olympijských hrách v Riu de Janeiro Lochte vymyslel historku o přepadení, aby zakryl, že s několika kolegy v opilosti poničil čerpací stanici, stal se z obdivovaného hrdiny padouch. Deset měsíců kvůli této aféře nesměl závodit a když se pak před dvěma lety vracel, vyprávěl o tom, jak se polepšil.

Avšak dlouho nezávodil. Loni na jaře dal na sociální sítě fotografii, jak si se svou manželkou vykapávají infuzi. Dvanáctinásobný olympijský medailista si chtěl tímto způsobem zlepšit díky vitamínům zdraví, neboť jeho žena a syn byli zrovna nachlazení. Přišel další trest, tentokrát na čtrnáct měsíců.

Držitel několika světových rekordů během té doby podstoupil protialkoholickou léčbu, stal se podruhé otcem a spřádal plány na další návrat. Trest mu vypršel tento týden a Lochte se už ten příští zúčastní v Kalifornii domácího šampionátu. Představit by se podle webu swimswam.com. měl hned v šesti disciplínách.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články