Hlavní obsah

Zlín - Liberec 2:1Ševci si připsali první body v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Poznar 1 : 0
60. Potočný 1 : 1
66. Mašek 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína porazili ve 3. kole první ligy Liberec 2:1. Ševce poslal v 25. minutě do vedení Tomáš Poznar, po hodině hry vyrovnal Roman Potočný, ale za dalších šest minut rozhodl Dominik Mašek. Fastav se po dvou jednobrankových porážkách dočkal prvních bodů v sezoně, Liberec naopak prohrál podruhé za sebou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Róbert Matejov ze Zlína a Roman Potočný z Liberce.

Článek

Domácí trenér Csaplár udělal v sestavě tři změny a především změnil herní systém na tříobráncový, s nímž před rokem slavil ve Zlíně úspěch jeho předchůdce Bílek.

Zlín se v nové formaci rozjel slušně. Rychlými kombinacemi se dostával před Nguyena, ale chyběla mu přesnost ve finální fázi. Slibně vypadala akce ze třetí minuty, ale Fantišovi scházely centimetry, aby dosáhl na centr od Čanturišviliho. Liberec postupně vyrovnal hru. Poprvé zahrozil po Mikulově střele, která protáhla Dostála, podobně jako pokus Mary ve 20. minutě.

Domácí byli za svoji aktivitu odměněni v 25. minutě. Čanturišvili odcentroval zleva, po lehké teči ve vápně hostujícím Musou skončil míč na Poznarově hlavě a od ní se dostal do sítě.

První trefa v této sezoně Ševce evidentně uklidnila a také nakopla. Poznar byl dvakrát po sobě v rozmezí dvou minut velmi blízko druhému gólu, ale Nguyen jeho střelu po centru vytáhl mimo nebezpečí a podruhé šla rána těsně vedle.

Do druhé půle ale vstoupili hosté mnohem aktivněji. Zlepšili pohyb i přesnost přihrávek, častěji se dostávali před Dostála, ale zpočátku moc nehrozili. Po hodině hry ovšem srovnali. Aktivní Malinský nacentroval zprava, Dostál Potočného pokus jen vyrazil a na dorážku už byl krátký.

Zlín se ovšem z vyrovnání vzpamatoval velmi brzy. Mašek se uvolnil v pokutovém území a v 66. minutě lobem vyzrál na libereckého gólmana. O tři minuty později měl Čanturišvili na kopačkách pojistku, ale jeho rána z 25 metrů orazítkovala obě tyče hostující brány.

Liberec se v závěru snažil o vyrovnání. Hybšův centr řešil před brankovou čarou Buchta a střelu Malinského zhatil ofsajd. V závěru si domácí už tlak soupeře pohlídali a první výhru pod koučem Csaplárem udrželi.

Fotbalová liga - 3. kolo:
Fastav Zlín - Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Branky: 25. Poznar, 66. Mašek - 60. Potočný. Rozhodčí: Klíma - Caletka, Leška. ŽK: Oscar, Mikula, Kačaraba (všichni Liberec). Diváci: 3256.
Zlín: Dostál - Hlinka, Buchta, Azackij - Matejov, Hnaníček (65. Podio), Mašek (88. Bartošák), Jiráček, Čanturišvili - Fantiš (56. Džafič), Poznar. Trenér: Csaplár.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Koscelník (46. Malinský), Mara (80. Nešický), Potočný - Musa (65. Pešek). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: