Hlavní obsah

Bod se Spartou bereme s pokorou, ale ke třem bylo blízko, přiznal českobudějovický Schranz

Pětadvacetiletý útočník Ivan Schranz byl v zápase se Spartou (2:2)pro fanoušky Dynama České Budějovice hrdinou. Letenským dal rychlý gól, druhý vstřelil z penalty Jiří Kladrubský po faulu na něj, ale další dvě tutovky slovenský forward zahodil...

Foto: Václav Pancer, ČTK

van Schranz (druhý zleva) z Českých Budějovic se raduje z gólu. Vlevo brankář Sparty Florin Nita.

Článek

K senzačnímu vítězství nad Spartou chyběl krůček. Mrzí vás, že máte jen bod?

Popravdě řečeno ani moc nemrzí. Před zápasem bychom za něj byli rádi, teď víme, že mohly být i tři, ale bereme i ten jeden s velkou pokorou. Víme, proti komu jsme hráli a pro nás je cenný každý bod, který jako nováček získáme.

Měli jste spoustu šancí, vy sám nejméně dvě. Co chybělo k jejich proměnění?

Trochu víc štěstí. Když vezmu jen ty svoje, tak při té první jsem měl chvilku počkat při zakončení, střílel jsem trochu zbrkle. Při té hlavičce jsem bohužel trefil gólmana, který se výborně přesunul. To měl být určitě gól. A měl bych proti Spartě hattrick (úsměv).

Na Spartu jste byli správně nažhavení...

Připravovali jsme se velmi pečlivě. Hrát proti Spartě je svátek. Každý z nás makal na sto procent, jezdili jsme po trávníku a Sparta s námi měla starosti. Klobouk dolů před celým našim týmem.

Uklidnil vás vedoucí rychlý gól?

Vždycky uklidní mužstvo, které se dostane do vedení. Mnohokrát se stává, že pak i vyhraje, nám se to tentokrát nepovedlo, i když jsme vedli o dvě branky.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Matej Mršič a Jiří Kladrubský z Českých Budějovic, Adam Hložek ze Sparty a Lukáš Provod z Českých Budějovic.

Překvapilo vás, že vám Sparta dovolila tolik šancí?

Neřekl bych, že nám je dovolila, spíš jsme ji naší hrou donutili k chybám a šanci si vytvořili sami.

Jak jste viděl klíčové momenty v závěru první půle, nejprve neuznaný gól Sparty a pak penaltový faul na vás?

Ten první moment jsem přesně neviděl, byl jsem daleko. Trvalo dlouho, než VAR a sudí rozhodli. Video nás tentokrát zachránilo. Ten penaltový zákrok byl, cítil jsem zatažení za dres. Penalta byla. Gól do šatny nám pomohl.

Říkali jste si o půli, že dvoubrankové vedení už nemůžete pustit?

Nic takového v kabině nepadlo. Řekli jsme si, že musíme pokračovat a nejlépe ještě přidat. V poločase ještě nikdo zápas nevyhrál a vedení 2:0 je hodně ošemetné. Dostanete gól, soupeř posadí na koně a je zle. Dneska jsme si ale minimálně ten bod zasloužili. Určitě je náš výkon vzpruhou do dalších zápasů.

Reklama

Související témata: