Hlavní obsah

Každý si musí vybrat! Jste s výtržníky, nebo se Slavií? Tvrdík se rozjel

Praha
Aktualizováno

Výtržností v Edenu už bylo dost a nedělním duelem s Olomoucí míra trpělivosti přetekla. Fotbalové Slavii hrozí uzavření celého stadionu kvůli chuligánům, kteří naházeli do sektoru pro fanoušky hostů pyrotechniku. Proto vedení přijalo nový návštěvní řád, který umožní udělit při vážných prohřešcích doživotní zákaz vstupu na stadion. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík soptí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Slavie během utkání s Olomoucí.

Článek

Sešívaní spolupracují s policií na identifikaci chuligánů. Rozčarování z výtržností rezonuje Edenem ještě dva dny po zápase.

„Za tři týdny hrajeme o Ligu mistrů, sen nás všech. Místo přípravy a užívání si radosti poháru řešíme zavření stadionu a vnitřní spory," láteří na twitteru šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Došla mu trpělivost a pro příznivce má striktní vzkaz. Spíš příkaz.

„Každý fans si nyní musí vybrat, jestli je s těmi čtyřmi, nebo se Slavií. Vše je řešitelné, ale musí být vůle. Zájem klubu musí být na prvním místě," zdůrazňuje Tvrdík.

Disciplinární komise se případem bude zabývat na svém čtvrtečním zasedání.

„Budeme zvažovat i nejtvrdší tresty v rámci disciplinárního řádu včetně nejzazšího, který se dotkne všech příznivců Slavie, což je uzavření celého stadionu," avizuje předseda komise Richard Baček.

Vrhači měli masky

Jak už šéf klubu naznačil, kamerový systém zachytil čtyři chuligány, kteří mají incident s hozením pyrotechniky do sektoru hostujících fanoušků na svědomí. Zjištění jejich identity však bude složité.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Slavie zapálili v utkání s Olomoucí ve druhém poločase světlice.

„Všichni byli v danou chvíli maskovaní, během chorea se navíc stačili převléct. Šlo o promyšlenou a připravenou akci," vysvětluje Michal Býček, mluvčí Slavie.

„Mohu potvrdit, že vyhodnocujeme všechny dostupné záběry. Nejen ze stadionu, ale také z kamer v jeho okolí," potvrzuje policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Reklama