Hlavní obsah

Jágr řádil v první přípravě, Kladno ale v přídavku padlo

Litvínov
Aktualizováno

Jaromír Jágr se v dresu svého Kladna na ledě chopil hlavní role. V dusném podvečeru vykročil jeho klub do zápasové přípravy před hokejovou extraligou. V Litvínově nakonec podlehl v přetahované 4:5 po prodloužení. Jágr coby majitel středočeského klubu se ale rázně zapisoval do statistik. Zaznamenal dva body za gól a nahrávku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna a Michal Trávníček z Litvínova v úvodu přípravného utkání.

Článek
Fotogalerie

Kladno šlo ve druhé části hry poprvé do vedení, když se mu zdařilo dovršit obrat. Na 2:1 pro svůj tým se trefil Kanaďan Brendan O’Donnell, asistovali David Stach a sedmačtyřicetiletý Jaromír Jágr, který odhodlaně jde za tím, aby byl u toho přímo na ledě, až se jeho Kladno v září znovu představí mezi českou elitou.

Po vedoucí kladenské trefě vyrovnal v prvním přípravném duelu před sezonou domácí Filip Helt. Ale ve třetí třetině se Jágr sám prosadil střelecky bekhendovou dorážkou a Kladno znovu vedlo. Jan Ščotka ovšem vrátil výsledku nerozhodnou podobu a Jan Myšák zařídil domácím vedení. Tomáš Redlich v závěru třetí části hry vyrovnal, v prodloužení se proti pravidlům provinil Jágr a Jakub Petružálek rozhodl o výhře domácích.

Jágr, před nímž je 30. sezona profesionální kariéry, se teprve před týdnem zapojil do tréninku kladenských hokejistů. Přes dlouhou dobu nečinnosti ale plánoval, že hned na startu programu celkem 11 přípravných zápasů Rytířů bude v sestavě.

"Pokud mi vydrží zdraví, tak chci ty zápasy odehrát všechny. Minule jsem to ale taky plánoval a nakonec jsem začal až v únoru. Máme spoustu utkání, což jsem chtěl, protože jedině těmi zápasy se do toho můžeme dostat," řekl Jágr.

Zatímco sám nastoupil na pravém křídle prvního kladenského útoku s centrem Davidem Stachem a O’Donnellem, v sestavě prozatím chyběl slovenský útočník Martin Réway. Ten dostal od Kladna příležitost restartovat povadající kariéru poté, co se nakonec nedohodl na testovacím období se Spartou.

Přípravný hokejový zápas:
HC Verva Litvínov – Rytíři Kladno 5:4 v prodl. (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
Branky: 7. L. Doudera, 36. Helt, 45. Ščotka, 51. Myšák, 63. J. Petružálek - 8. Machač, 32. O'Donell, 42. Jágr, 59. Redlich.

Reklama

Související témata: