Hlavní obsah

Další komplikace, rychlá otočka! Boleslav hned tak domů nedorazí, v lize o víkendu nenastoupí

Aktualizováno

Už měli být i s kýženým postupem doma, ale všechno je jinak. Mladoboleslavští fotbalisté se z Šymkentu vrátili domů později, než byl původní předpoklad. V Praze přistáli až po osmé hodině večer, tedy přibližně o 16 hodin později oproti původnímu plánu. Tohle všechno má dopad i na Fortuna ligu - nedělní zápas Boleslavi v Teplicích byl odložen zatím na neurčito!

Foto: Koros Boleslav/Jiří Mladá FK, ČTK

Zleva Tomáš Ladra z Boleslavi a Sergej Malij ze Šymkentu. Ilustrační foto.

Článek

Do Kazachstánu letěli patnáct hodin malým strojem kvůli dvojímu dotankování a čekání na příslušné povolení k přeletu.

A směrem domů to není o nic lepší. Po vyhraném čtvrtečním utkání se výprava FK Mladá Boleslav přepravila autobusem na šymkentské letiště. Ale nastala nečekaná komplikace. Krátce po startu se letadlo vrátilo zpátky kvůli potížím s navigací. Hráči i s doprovodem potom zamířili na hotel. Další termín odletu? Odpoledne kazachstánského času. V Šymkentu je o čtyři hodiny více než v Česku.

„Vedení fotbalové výpravy na nečekanou situaci zareagovalo realizací náhradní varianty, ve které se počítá s přenocováním mužstva v místě utkání. Mužstvo čeká dopoledne trénink a regenerace. Po obědě se naše výprava přesune na letiště k odletu do Prahy,“ oznámil tiskový mluvčí klubu Jiří Koros na Facebooku.

Podle ČT boleslavský návrat komplikoval ještě silný vítr.

Už v neděli odpoledne přitom měli Středočeši nastoupit k utkání 4. kola nejvyšší domácí soutěže v Teplicích, jenže k němu nakonec nepocestují. Zápas byl totiž právě kvůli problémům Boleslavi při odletu ze Šymkentu odložen. O náhradním termínu zatím podle Ligové fotbalové asociace rozhodnuto nebylo.

„Vyšli jsme vstříc Mladé Boleslavi při žádosti o odložení, protože chápeme obtíže, které ji postihly. V rámci toho, že hned ve čtvrtek je čeká další utkání Evropské ligy, tak jde také o pohárový koeficient pro celý český fotbal,“ řekl tiskový mluvčí Teplic Martin Kovařík pro internetové stránky klubu.

O náhradním termínu utkání bude rozhodnuto co nejdříve po návratu vedení boleslavského klubu do vlasti. „Úspěšné působení českých zástupců v evropských pohárech je pro český klubový fotbal prioritou a rádi bychom jménem LFA i FK Mladá Boleslav poděkovali vedení FK Teplice za velmi vstřícný krok a všem fanouškům za pochopení," poukazuje Ligová fotbalová asociace ve svém prohlášení.

V další fázi kvalifikace Evropské ligy Boleslavští vyzvou bukurešťský celek FCSB, na jehož hřišti začnou příští čtvrtek.

Reklama

Související témata: