Hlavní obsah

PSG - Rennes 2:1Hvězdy z Paříže řádily, sen českého gólmana Koubka se rozplynul

Aktualizováno

Ach ten Mbappé. A co teprve Di María. Český gólman Tomáš Koubek a jeho parťáci z Rennes skoro hodinu odolávali hvězdám PSG v bitvě o francouzský Superpohár, jenže pak se sen o první trofeji nové sezony rozplynul. Nejprve Mbappé zblízka vyrovnal, aby Di María ukázal extratřídu parádně provedeným trestným kopem. Koubek neměl nárok a bylo hotovo.

Foto: Profimedia.cz

Český brankář Tomáš Koubek v dresu Rennes bitvu o francouzský fotbalový Superpohár prohrál. Slaví PSG.

Článek

Tým Rennes sice v přípravě nevyhrál ani zápas, před bitvou s gigantem a úřadujícím francouzským mistrem si ale věřil. „Je to jeden zápas, můžeme uspět," burcoval spoluhráče český gólman před výkopem duelu, který se hrál v Číně.

Začátek vyšel výtečně Rennes. Hned z první střely na branku totiž tým skóroval, byť z pozice na hraně ofsajdu. Brankáře Areolu překonal útočník Hunou. Jinak diktoval tempo hry favorit. Měl navrch v držení míče i počtu střel. Ty však často míjely tyče, Koubek ale musel být pořád v pohotovosti.

V 57. minutě Pařížané srovnali manko. Sarabia předložil míč před branku ideálně Mbappému, jenž odsoudil českého reprezentačního gólmana do role diváka a zblízka skóroval.

Po hodině hry pak přišel na trávník Argentinec Ángel Di María a vysvobodil PSG, když Koubka překonal parádní ranou z trestného kopu. Levačka nasměrovala míč přes zeď tak přesně, že český gólman neměl nárok. A bylo hotovo. Favorit pak už těsné vítězství udržel.

Francouzský Superpohár
PSG - Rennes 2:1
Branky: 57. Mbappé, 73. Di María - 13. Hunou.

Reklama

Související témata: