Hlavní obsah

Budějovice - Jablonec 1:1Nováček si po remíze se Spartou vyšlápl i na dalšího silného soka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Sýkora 0 : 1
49. Čolič 1 : 1
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali ve 4. kole první ligy s Jabloncem 1:1. Hosté se ujali vedení v deváté minutě, kdy se trefil Jan Sýkora. Za Dynamo krátce po pauze srovnal povedenou ranou z přímého kopu Benjamin Čolič. Jihočeský nováček soutěže doma podruhé za sebou remizoval, potřetí po sobě neprohrál a na kontě má pět bodů. Jablonec, který ve čtvrtek nečekaně vypadl v kvalifikaci Evropské ligy s Pjunikem Jerevan, získal o dva body více než Dynamo.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jan Sýkora z Jablonce se raduje z gólu během ligového utkání v Českých Budějovicích.

Článek
Fotogalerie

Domácí začali aktivně, ale Jablonec je brzy z první vážnější situace srazil. Jihočeši zaváhali v deváté minutě, kdy za jejich obranu mířil dlouhý pas. Na něj si naběhl Doležal a měl dost prostoru a času na finální přihrávku, kterou poslal na vzdálenější tyč nabíhajícímu Sýkorovi. Jabloneckému záložníkovi stačilo jen nastavit nohu proti míči a pohodlně skóroval. Vstřelil svůj třetí gól v posledních dvou ligových zápasech.

České Budějovice pak sice do konce prvního poločasu kontrolovaly hru, ale do šancí se nedostávaly. Výrazně nebezpečnější začali být Jihočeši až po přestávce. Hned ve 47. minutě Schranz nevyužil velkou šanci, když netrefil prázdnou branku po přesném centru na vzdálenější tyč od Mršiče.

O dvě minuty později se však už České Budějovice radovaly. Přímý kop ze zhruba 25 metrů napálil Čolič přesně do horního rohu branky a gólman Hrubý se natahoval marně. Bosenský zadák se v české lize trefil poprvé.

Za chvíli mohl Jablonci vrátit vedení Sýkora, ale brankář Staněk ho vychytal. V závěru už další branka nepadla. Jihočeši tak stále čekají na premiérovou domácí výhru v sezoně. V prvním kole na svém hřišti podlehli Opavě a minule se Spartou uhráli stejně jako dnes remízu.

4. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Jablonec 1:1 (0:1)
Branky: 49. Čolič - 9. Sýkora. Rozhodčí: Marek - Melichar, Vaňkát. ŽK: Ledecký, Mustedanagič (oba Budějovice). Diváci: 4474.
Č. Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský - Schranz, Havelka (46. Mustedanagič), Provod, Javorek, Mršič (80. Kulhánek) - Ledecký (89. Táborský). Trenér: Horejš.
Jablonec: Hrubý - Jugas, Plechatý, Břečka (85. Petrovič), Krob - Jovovič (76. Chramosta), Pilík, Považanec, Matoušek (90. Breda), Sýkora - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama