Hlavní obsah

Mistrovský kolaps v koncovce, Karviná slaví první bod

Karviná

Čekalo se, že fotbalisté Slavie naloží poslednímu tabulky z Karviné ranec gólů, v koncovce však propadli a museli se spokojit s bezbrankovou remízou. Tým trenéra Jindřicha Trpišovského zvonil jen na brankovou konstrukci, záložník Tomáš Souček pak dokonce zahodil penaltu. I proto bojovníci v dresech Karviné mají první bod.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jan Bořil ze Slavie, Petr Ševčík ze Slavie, Gigli Ndefe z Karviné, Oliver Putyera z Karviné v akci během utkání 4. kola fotbalové ligy.

Článek
Fotogalerie

Domácí zahájili utkání s novou posilou bývalým slávistou Vukadinovičem, v brance pak po více než 12 letech nastoupil v lize Hrdlička. Slávistům scházel zraněný stoper Hovorka a místo něj začal Frydrych.

Slezané začali proti obrovskému favoritovi nebojácně, aktivita jim však vynesla jen roh a větší podporu publika. Ve 24. minutě ale domácí nabídli hostům velkou šanci na otevření skóre. Ndefe zahrál ve vápně v souboji s Van Burenem rukou, Souček však z nařízené penalty vystřelil vedle.

Po půlhodině hlavičkoval po rohu v dobré pozici Hanousek. První gólovou šanci ze hry si hosté vytvořili až v 38. minutě, kdy Hušbauer pohotově vyslal za obranu Van Burena, ten ale tváří v tvář zkušenému Hrdličkovi neuspěl. Domácí gólman jej pozičně vytlačil ze střeleckého úhlu.

V závěru první půle měli slávisté další dvě šance. Domácí obrana nezachytila další únik Van Burena, který ale mířil do boční sítě. Těsně před přestávkou pak Ševčík hlavičkou po Masopustově centru trefil břevno.

Pražané v druhé půli pokračovali v náporu. Ševčíkova střela už mířila do prázdné brány, ale z té vykopl míč Ndefe. Hostům se dál nedařilo v koncovce, v 57. minutě ztroskotal na Hrdličkovi i Masopust, který se ocitl za karvinskou obranou, ale domácí brankář dobře vyběhl.

V 61. minutě stálo při Slezanech opět štěstí, když agilní Van Buren nastřelil jen tyč. Domácí se bránili s vypětím všech sil a nakonec odolali. Po Coufalově centru totiž hlavičkoval Souček vedle a v poslední minutě pak týž hráč pálil jen do boční sítě. Karviná v sedmém ligovém utkání se Slavii poprvé bodovala.

4. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Machálek - Paták, Flimmel - Zelinka (video). ŽK: Rundič - Van Buren. Diváci: 4126.
Karviná: Hrdlička - Ndefe, Stropek, Rundič, Čonka - Putyera, Lingr, Janečka (74. Smrž), Hanousek, Vukadinovič (53. Šašinka) - Petráň (82. Galuška). Trenér: Straka.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Souček, Hušbauer - Masopust (77. Olayinka), Král, Ševčík (69. Stanciu) - Van Buren (73. Hilál). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: