Hlavní obsah

Sparta - Příbram 3:0Kanga je nejproduktivnější, favorit se v africké režii posunul na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Costa 1 : 0
39. Kanga (penalta) 2 : 0
80. Kanga (penalta) 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Nemuseli trnout až do konce, ještě do přestávky rozhodli. Fotbalisté pražské Sparty porazili v posledním utkání neúplného 4. ligového kola Příbram 3:0 a posunuli se na čtvrtou příčku tabulky. O všechny branky se postarali Afričané, Costa a ze dvou penalt Kanga, který na první trefu nahrál. Gabonský záložník se s bilancí čtyř gólů a dvou asistencí také ujal vedení v tabulce střelců i produktivity soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ze Sparty Praha střílí gól na 1:0 z penalty v duelu s Příbramí.

Článek
Fotogalerie

Letenští nemají na Příbram dobré vzpomínky. V minulé sezoně s ní v obou zápasech jen remizovali a citelná pro ně byla především domácí ztráta. Ligu loni na podzim odstartovali jako dlouho ne, v prvních čtyřech kolech neztratili ani bod. Až přijeli Slepička a spol. a o deseti bez vyloučeného Treglera uhráli plichtu 2:2. Sparta tak propásla šanci posunout se po dvou letech zase do čela tabulky a její křehké sebevědomí se začalo pomalu hroutit...

Tentokrát mohli domácí udeřit hned v první minutě. Plavšič si obhodil právě Treglera a mohl upalovat na brankáře, ale obránce ho faulem zastavil. Rozhodčí se chvíli radili, jakou kartu má hlavní Pechanec tasit, nakonec vytáhl jen žlutou. Kanga zahrál přímý kop precizně, brankář Boháč vyrazil míč na roh.

Remízy Plzně a Slavie sparťany vybízely, aby zvítězili a snížili ztrátu na čelní příčky. V dalších minutách se ovšem hledali, jako by pro ně Příbram znovu měla být nepřekonatelným soupeřem.

Režii tak museli do svých rukou vzít Afričané. Kanga ve 28. minutě rozehrál rohový kop přesně a kapitán Costa prudkou hlavičkou pod břevno nedal gólmanovi šanci. Po faulu Šimka na Trávníka pak následovala konzultace s videorozhodčím a Kanga nařízenou penaltu proměnil.

Jen o tři minuty později mladý Krejčí daroval pokutový kop také soupeři. Exsparťan Zeman ovšem neuspěl, brankář Nita jeho střelu vyrazil.

Druhý poločas nabídl mnohem méně událostí, domácí Trávník trefil tyč. Deset minut před koncem pak Boháč skosil střídajícího Tetteha a Kanga i druhou penaltu proměnil.

Příbramský zmar v závěru podtrhl Voltr, který si nesmyslným zákrokem na Sáčka vysloužil rovnou červenou kartu.

Fotbalová liga - 4. kolo:
Sparta Praha - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 39. a 80. (obě z pen.) Kanga, 28. Costa. Rozhodčí: Pechanec - Moláček, Hájek - Proske (video). ŽK: Tregler, Cimljanovič, Šimek. ČK: 84. Voltr (všichni Př.). Diváci: 11 007.
Sparta: Nita - Sáček, Štetina, Costa, Hanousek - Krejčí - Hložek (86. Graiciar), Trávník (75. Hašek), Kanga, Plavšič - Kozák (68. Tetteh). Trenér: Jílek.
Příbram: Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovič - Alvir (68. Michal Škoda), Rezek, Soldát, Hájek (62. Voltr), Zeman (79. Antwi) - Polidar. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: