Hlavní obsah

Čolič se v lize konečně trefil. Jeho pumelice nadchla Střelecký ostrov

České Budějovice

Rozběhl se a z pětadvaceti metrů vypustil pumelici, která všechny diváky na Střeleckém ostrově ohromila. Benjamin Čolič zkraje druhé půle parádní ranou z přímého kopu srovnal v duelu s Jabloncem na 1:1. „Už v minulosti jsem dal podobných gólů asi sedm nebo osm. Poslední roky to cvičím, zkouším takhle střílet vždycky po tréninku," tvrdil českobudějovický obránce.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Benjamin Čolič z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Předvedl skvělou kopací techniku, která zahřála i Davida Horejše. „Trefil to opravdu fantasticky," smekl domácí kouč. Osmadvacetiletý Bosňan oblékal v předešlých dvou sezonách dres Karviné, premiérového ligového zásahu v české lize se ale dočkal až po červnovém přestupu do Dynama. „Budu za něj muset něco zaplatit do kasy. Akorát nevím kolik, musím se zeptat Tábora (Ivo Táborský)," usmíval se rodák ze Sarajeva.

Jeho projektil nalil fotbalistům z jihu Čech krev do žil. V první půli totiž fandy výkonem nenadchli. Po zaváhání stopera Nováka navíc brzy inkasovali z kopačky Jana Sýkory, kterému lahůdkově předložil míč Doležal. „Udělali jsme obrovskou chybu. Jasně Pavel Novák prohrál souboj s Doležalem, ale obrana byla roztažená, vůbec se to nepřesunulo. Vznikla tam velká mezera. Druhý stoper byl v tu dobu padesát metrů od něj. Mrzí mě to, protože jinak naši stopeři odehráli super utkání. Po pauze jsme se však zvedli a ukázali kvalitu. Kluci se rvali za vyrovnáním," těšilo Horejše.

Sýkorovi dva góly nestačí

Žádné nadšení však nevyzařovalo z tváře Sýkory, byť skóroval už potřetí za poslední dva ligové duely. „To nic neznamená, je to jenom začátek. Až dám gólů patnáct, můžeme se o tom bavit. Od první minuty jsem se navíc necítil dobře. Měl jsem těžké nohy, nelepilo mi to, naštěstí jsem se chytil gólem," utrousil 25letý jablonecký záložník.

Jeho tým postrádal zdravotně indisponované opory Hübschmana, Kratochvíla a Holíka. V závěru duelu navíc střídal kvůli natrženému svalu Břečka, i tak ale přijel Jablonec na půdu nováčka vyhrát a spravit si náladu za čtvrteční vyřazení v druhém předkole Evropské ligy s Jerevanem. „Bod je pro nás málo. Z první půle jsme měli vytěžit víc. Pak přišla standardka po faulu, který podle mě nebyl. Čolič to trefil fantasticky a pak už jsme tahali za kratší konec," povzdechl si Sýkora.

Reklama