Hlavní obsah

Citelná ztráta! Veselého nepustí na MS zraněné koleno

Praha

Dva týdny před odletem na světový šampionát, který začíná poslední srpnový den v Číně, dostihla české basketbalisty špatná zpráva. Klíčový pivot Jan Veselý se k reprezentačnímu týmu nepřipojí. Důvodem je zranění kolena, které léčí už od květnového Final Four Euroligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští basketbalisté si na MS budou muset poradit bez klíčového pivota Jana Veselého.

Článek

„Bohužel na MS jet nemůžu, což je mi moc líto, ale můj zdravotní stav není takový, abych mohl hrát na vrcholné úrovni," uvedl 29letý basketbalista, který má problémy s kolenem od lednové operace. Sice stihl ještě istanbulskému Fenerbahce pomoci v Eurolize, ale na závěrečném turnaji si zranění obnovil.

„Od konce května jsem se v Bělehradě snažil o rehabilitaci, jenže pomalu se při cvičení dostávám jen k dřepům. Nedokážu ani běhat. Bylo těžké říci ne směrem k mistrovství světa, bohužel ale nejsem v situaci, abych se zakousl a řekl, že to bolí, a i tak budu hrát. Musím především koleno doléčit," prohlásil Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Jan Veselý.

Pro českou reprezentaci jde o obrovskou ztrátu pod košem, navíc v situaci, kdy při potížích s achilovkou je stále nejistý start Martina Kříže. „Není to pro nás zpráva, která přišla z čistého nebe, čas pracoval proti nám i Honzovi. Nemáme pivota jeho kvalit, ale alespoň měsíc před startem mistrovství víme na čem jsme a musíme reagovat na tuto situaci. Žádné eso z rukávu pod koš nevytáhneme, ve hře o mistrovství je teď patnáct kluků," prohlásil manažer reprezentace Michal Šob.

S národním týmem dnes poprvé v Nymburku už trénoval rozehrávač Tomáš Satoranský z Chicaga, kterému regule NBA nedovolily zapojit se dřív. Za této situace už je národní tým tedy připraven na šampionát konečně kompletní a od pátku jej na turnaji v Praze čekají i první zápasové prověrky. Postupně nastoupí proti Tunisku, Polsku a Jordánsku.

Reklama

Související témata: