Hlavní obsah

Český fotbal truchlí. Zemřel vicemistr světa Josef Kadraba, legendární kanonýr

Český fotbal zasáhla smutná zpráva. Ve věku 85 let dnes zemřel Josef Kadraba, člen stříbrného československého fotbalového týmu z MS 1962 v Chile. Byl členem Klubu ligových kanonýrů, nastřílel 117 gólů.

Foto: Profimedia.cz

Ve věku 85 let dnes zemřel fotbalový útočník Josef Kadraba

Článek

Obávaný hlavičkář Kadraba byl členem Klubu ligových kanonýrů, v nejvyšší československé soutěži nastřílel 117 gólů. Za reprezentaci nastoupil sedmnáctkrát a devětkrát skóroval, na MS v Chile se střelecky prosadil v semifinálovém utkání s Jugoslávií.

Rodák z Řevničova začínal s fotbalem v nedalekém Rakovníku. Poté hrál za Liberec, Tankistu Praha, Kladno, Spartu a Slavii. V roce 1967 odešel jako technik pracovat do Vídně. Po pětiletém legálním pobytu se měl vrátit do Československa, což však neudělal. V nepřítomnosti byl posléze odsouzen na dva roky odnětí svobody.

Z 22 stříbrných medailistů z Chile žijí Jan Lála, Adolf Scherer, Titus Buberník, Jozef Štibrányi, Pavol Molnár, Josef Jelínek a Václav Mašek. Držitel Zlatého míče Josef Masopust, největší hvězda tehdejšího výběru, který ve finále podlehl Brazílii 1:3, zemřel před čtyřmi lety.

Reklama