Hlavní obsah

Lov na chuligány z Edenu byl úspěšný! Policie už zná některá jména

Praha
Aktualizováno

Pět hříšníků, kteří podle vyšetřovatelů ohrožovali pyrotechnikou diváky při fotbalovém zápase v Edenu, už se podařilo policii ztotožnit. K incidentu došlo 28. července v závěru duelu 3. ligového kola mezi Slavií a Olomoucí. „Díky zveřejnění fotografií v médiích se nám do této chvíle podařilo ztotožnit celkem pět mužů, kteří použili pyrotechniku na fotbalovém stadionu v Edenu. Jeden z pěti mužů se včera v odpoledních hodinách sám přihlásil na policejní služebnu,“ informovala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Slavie zapálili v utkání s Olomoucí ve druhém poločase světlice.

Článek

Pyrotechniku na stadionu použilo několik slávistických fanoušků. "Z kamerových záznamů je zřejmé, že celkem 10 mužů na tribuně Jih v sektoru domácích použili pyrotechniku a to tím způsobem, že ji zapálili a následně ji házeli do vedlejšího sektoru hostí," uvedla Kropáčová. O pěti z nich tak už policie ví.

Výtržníci svým jednáním ohrozili návštěvníky v sektoru hostů, i ve svém vlastním. Na tribunách přitom zápasu přihlíželi i rodiče s malými dětmi. "V okamžiku zapálení světlic vznikla v tomto sektoru panika a lidé se z místa snažili dostat co nejrychleji pryč," popsala policejní mluvčí. Dodala, že jen díky tomu, že nebyl sektor plně obsazen, našla většina z diváků poměrně rychlou únikovou cestu.

Kriminalisté už v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví. V případě dopadení hrozí pachatelům dvouletý trest.

Uzavřený stadion

Kvůli nebezpečnému počínání části fanoušků při utkání s Olomoucí už dostala Slavia od disciplinární komise trest uzavření celého stadionu v Edenu na příští ligový zápas s Libercem.

Předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík trest označil za nespravedlivý a neadekvátní, protože do hostujícího sektoru naházelo pyrotechniku jen několik chuligánů z jedné skupiny fanoušků a zbytek diváků jejich čin odsoudil.

Slavia po incidentu přijala nový návštěvní řád, který umožní udělit při vážných prohřešcích doživotní zákaz vstupu do Edenu.

Reklama

Související témata: