Hlavní obsah

Česká tenistka šokovala životní výhrou: Nemůžu tomu uvěřit! Myslela jsem, že mám volno

Toronto/Praha

Životní výhru zaznamenala české tenistka Marie Bouzková na turnaji v Torontu, když ve druhém kole vyřadila světovou osmičku a předloňskou šampionku z US Open Sloane Stephensovou 6:2, 7:5. „Nemůžu tomu uvěřit,“ radovala se usměvavá Češka po triumfu na centrálním dvorci.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Česká tenistka Marie Bouzková na turnaji v Torontu porazila 6:2, 7:5 osmou hráčku světa a vítězku předloňského US Open Američanku Sloane Stephensovou.

Článek
Fotogalerie

Pražská rodačka se musela coby 91. hráčka žebříčku prokousávat do hlavní soutěže z kvalifikace a duel se Stephensovou tak pro ni byl čtvrtým utkáním ve čtyřech dnech. Sérii zvládla parádně, neztratila ani set.

„Nevím, jak se mi to podařilo, ale myslím, že zítra mám den volna, tak doufám, že si nerozbiju rytmus. Chtěla bych hrát každý den," smála se při pozápasovém rozhovoru na kurtu 21letá blondýnka.

„Po včerejší výhře jsem si myslela, že dnes mám den volna. Už jsme si rezervovali kurt na trénink a najednou jsem zahlédla svoje jméno v časovém rozvrhu zápasů. ´Jé, já zase hraju,´ divila jsem se," pokračovala v povídání mladá tenistka.

Výhra nad Stephensovou je pro ni vůbec první proti hráčce z nejlepší padesátky. S tenistkou z TOP 10 se naposledy utkala na začátku sezony v Brisbane, kde nestačila na Karolínu Plíškovou.

Hvězdná Američanka si v Torontu nedokázala poradit s precizní obranou Bouzkové. Vyrobila celkem 48 nevynucených chyb proti 29 vítězným míčům. Češka zaznamenala 10 vítězných míčů a 14 nevynucených chyb.

A po hodině a 41 minutách slavila výhru, která překvapila celý tenisový svět. „Upřímně, nemůžu tomu pořád uvěřit. Jak jsem prošla kvalifikací, zvykla jsem si tu na kurt a dnes jsem se jen snažila bojovat o každý míček a nějak se mi podařilo vyhrát," zářila štěstím.

V osmifinále se utká buď s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska, nebo Anastasijí Pavljučenkovovou z Ruska. "S Ostapenkovu jsem hrála v juniorech, ale proti Pavljučenkovové jsem ještě nikdy nenastoupila. Obě jsem ale často viděla v televizi, tak se na ně kouknu i teď a připravím se na zápas," dodala Bouzková.

Reklama

Související témata: