Hlavní obsah

Těšte se! varuje sparťany krajánek, který má za parťáka hvězdu z Chelsea

Praha

Jako by nestačilo, že domácí duel sehrají na uzavřeném stadionu bezu fanoušků. Ještě aby fotbalisté Sparty měli na paměti, že Trabzonspor disponuje českým špionem v tureckých službách. „Sleduji českou ligu v televizi, takže mám obrázek o hře Sparty. Trenérovi jsem poukázal na nějaké věci. A ještě mu poradím, co by nám mohlo podle mě pomoci k dobrému výsledku,“ netají reprezentant Filip Novák před 3. předkolem Evropské ligy.

Doufám, že tady uhrajeme dobrý výsledek a pak u nás doma se má Sparta na co těšit, slibuje Filip Novák Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ambice má turecký klub veliké. Proto si přes léto pořídil posily, jakými jsou John Obi Mikel, bývalý hráč Chelsea, či Alexander Sörloth, Novákův spoluhráč z Midtjyllandu.

„Je dobře, že jsme udělali takové přestupy. Je vidět, že John Obi Mikel už má něco za sebou, může nám předat zkušenosti. S Alexem jsem v Dánsku hrál v mistrovské sezoně, když já v její polovině přestoupil sem do Trabzonu. Věřím, že oba potvrdí kvality," těší se devětadvacetiletý český obránce.

Jak se Spartě bude hrát proti Trabzonsporu bez diváků? Jak zvládne prázdné tribuny?Video: Sport.cz

Poprvé od odchodu do zahraničí se na české půdě představí jako soupeř. Právě ve chvíli, kdy má Sparta uzavřené hlediště.

„Pro nikoho není dobré, když se hraje před prázdným stadionem. Vidím jako určitou výhodu pro nás, že Spartu nebude doma nikdo podporovat. Přeju si, ať uhrajeme dobrý výsledek. A jakmile přijede Sparta k nám do Trabzonu, tam se mají na co těšit," slibuje Filip Novák vyhlášené bouřlivé prostředí v Turecku.

Výrazná česká stopa v Trabzonsporu

Na české půdě se chce předvést. „Pana trenéra Jílka znám. Vím, že má nastudovaného každého hráče, něco na nás vymyslí. Ale my se chceme prezentovat svou hrou, s níž jsme uspěli minulou sezonu," ujišťuje Novák.

Podle hodnoty hráčů by měl být favoritem Trabzonspor, ale jen to nerozhoduje, říká Václav JílekVideo: Sport.cz

Český fotbal uznává i trenér Ünal Karaman. „Váš národ se zapsal do našeho klubu mnohými odkazy. Měl jsem čest hrát s Karlem Radou, působil u nás také Tomáš Jun. A Filip Novák je brilantní nejen fotbalově, ale i lidsky, charakterově je skutečným klenotem. Chci poděkovat zemi, která takového hráče vychovala," říká uctivě kouč Trabzonsporu.

Podle Nováka je úvodní zápas otevřený. „Oba týmy mají stejný cíl. Dostat se do základní skupiny. Záleží, na jaké straně bude stát štěstí. Doufám, že si odvezeme pozitivní výsledek do Trabzonu a tam potvrdíme náš postup dál," přeje si český legionář.

Reklama

Související témata: