Hlavní obsah

Dej si pozor na kolohnáta! Sparťan bude hlídat hrozbu

Praha

Ještě nedávno byli na účast ve skupinové fázi Evropské ligy zvyklí. Pak ovšem pro fotbalisty pražské Sparty nastaly zlé časy. V minulých dvou sezonách vypadli hned na úvod kvalifikace, v roce 2017 s CZ Bělehrad a loni se Spartakem Subotica. Proti Trabzonsporu je tedy tíží velké očekávání. „Tlak je tady pořád a povinnost hrát poháry taky. Každý rok. Musíme udělat všechno, aby se postup tentokrát povedl,“ uvědomuje si Michal Sáček.

Sparta chce v pohárech konečně postup. Musíme pro to udělat všechno, burcuje Michal SáčekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Čiperný záložník zatím musí zapomenout na svou tradiční roli. Vzhledem k rozsáhlé marodce teď alternuje na pravém beku a v české lize je zvyklý hodně útočit. Proti tureckému soupeři však určitě bude muset mnohem víc bránit.

„Budu hrát pořád stejně. Akorát musím upřít větší pozornost na bránění. Víme, že mají šikovné hráče, kteří umějí hrát jeden na jednoho, jeden na dva. Musíme si dát pozor," líčí Michal Sáček.

Doufám, že tady uhrajeme dobrý výsledek a pak u nás doma se má Sparta na co těšit, slibuje Filip Novák.Video: Sport.cz

Dobře ví, co ho čeká. Za Trabzonspor hraje na levém křídle 185 centimetrů vysoký Anthony Nwakaeme. Osobní souboje s nigerijským útočníkem budou velkou výzvou.

Naslouchá izraelskému spoluhráči

„Vím o něm. Navíc Tal Ben Chaim proti němu hrál a poradil mi dost věcí, na co si u něj mám dát pozor," naslouchá izraelskému spoluhráči.

Nwakaeme ostatně v říjnu 2016 nastoupil proti Spartě v dresu Beer Ševy a neprosadil se. Letenští v Izraeli vyhráli 1:0.

Jak se Spartě bude hrát proti Trabzonsporu bez diváků? Jak zvládne prázdné tribuny?Video: Sport.cz

K podobnému výsledku musí dnes večer sparťané dojít bez podpory fanoušků na uzavřeném stadionu.

„Atmosféra bude divná. Tempo zápasu asi neovlivní. Motivace je velká, půjdeme do toho naplno. Je škoda, že nás fanoušci nepoženou dopředu. Dobrý výkon by měl být hlavně pro ně," slibuje Sáček.

První utkání 3. předkola se hraje dnes od 18:00, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen