Hlavní obsah

Fanoušek Rennes žaluje Neymara, jenž ho uhodil po finále poháru

Paříž

Brazilský fotbalista Neymar si uplynulých dvanáct měsíců za rámeček nedá. Místo fotbalových úspěchů provázejí jeho kariéru spíše zranění a skandály. Naposledy na něj podal trestní oznámení fanoušek Rennes, kterého hvězda Paris Saint-Germain v dubnu uhodila po finále Francouzského poháru. Brazilský útočník za to tehdy dostal třízápasový distanc od svazu. Teď hrozí, že může vyfasovat další trest u soudu.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Brazilský fotbalista Neymar má další problém

Článek

Neymar na tribuně s fanouškem po finále poháru

Od incidentu uplynuly více než tři měsíce. Muž se rozhodl zažalovat Neymara až nyní, poté co jeho nedávná schůzka s členy fotbalistova doprovodu neskončila dohodou. Deníku L'Équipe to řekl mužův právní zástupce Philippe Ohayon.

Neymar se dostal s mužem do konfliktu po pohárovém finále, které v Paříži překvapivě vyhrálo po penaltovém rozstřelu Rennes s českým brankářem Tomášem Koubkem. Sedmadvacetiletý Neymar udeřil soupeřova příznivce, jenž si filmoval a verbálně provokoval hráče PSG, když kráčeli po schodech tribuny převzít medaile pro poražené finalisty.

Neymarovi tak ve Francii hrozí potíže se zákonem krátce poté, co se jich zbavil v rodné Brazílii. Státní zastupitelství v Sao Paulu v těchto dnech doporučilo kvůli nedostatku důkazů uzavřít případ jeho údajného znásilnění modelky.

Reklama

Související témata: