Hlavní obsah

Finále mistrovství Evropy bude bez českých pětibojařek. O medaile budou bojovat tři Češi

Bath

Nedělní finále mistrovství Evropy se odehraje bez českých moderních pětibojařek. S nejvyššími postupovými ambicemi odjížděla do anglického Bathu Eliška Přibylová, kvůli nemoci však do kvalifikace ani nenastoupila. Karolína Křenková a Barbora Ciprová do finále neprošly.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojaři Martin Vlach a Jan Kuf budou bojovat na ME o medaile.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Přibylová zahájila evropský šampionát stříbrem ve smíšené štafetě s Davidem Kindlem. Do individuálního závodu ji však nepustilo zdraví.

"Elišce se tu rozjela infekce. Už od posledního soustředění v Paříži se jí vracel zánět, ale zatím nebyl důvod nasazovat antibiotika. Ale ve štafetě závodila úplně naplno a pokaždé, když ten imunitní systém dostane takovou ránu, tak buď se aktivuje tak, že to zvládne, anebo to naopak propukne naplno, což je asi tenhle případ," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě.

Křenkovou od postupu dělilo deset bodů. "Kája v téhle konkurenci potřebuje zašermovat s aktivní bilancí. Ona měla bilanci vyrovnanou 12/12 a to už dávalo tušit, že to bude na hraně. Bohužel nezastřílela svůj standard a hned na první položce se propadla," popsal Kučera.

Do sobotní finálové soutěže mužů zasáhnou tři Češi. O medaile zabojují Jan Kuf, Martin Vlach a Ondřej Polívka.

Reklama