Hlavní obsah

Bouřlivý Balkán volá. Kdo se tlačí Šilhavému do nominace?

Praha

Letní přestávka rychle utekla. Fotbalová reprezentace má slibně rozehranou kvalifikaci na mistrovství Evropy 2020 a trenér sleduje start sezony optikou nominace na zářijový dvojzápas v Kosovu a Černé Hoře. „Tady u nás samozřejmě máme pořád na očích Slavii, Plzeň, Spartu i ostatní tuzemské týmy. Chystáme se ještě do Itálie a pravděpodobně do Anglie, minimálně si s legionáři promluvit. Naše příprava jde do finále,“ avizuje Jaroslav Šilhavý. Jeho plány si poslechněte v přiloženém videu.

Jak se česká reprezentace těší na bouřlivý Balkán? A kdo by se mohl objevit v sestavě? Video: Sport.cz

 
Článek

Hned po losu měli jasno. Každá balkánská mise vyžaduje kus osobní odvahy.

„Prostředí bude bouřlivé, ale co byl Tomáš Galásek na zápase Bulharska v Kosovu, probíhal normálně. Žádný problém tam nenastal. Věřím, že utkání bude v klidu," tlumočí Jaroslav Šilhavý poznatky svého asistenta.

Češi drží ve skupině druhé postupové místo za Anglií a hodlají si ho upevnit.

Marodi se uzdravují

„Někteří kluci jsou ještě v přípravě. Okruh hráčů je stálý. Zranění hráči vyjma Bořka Dočkala se uzdravují. Takže věřím, že Tonda Barák nebo Vláďa Darida budou k dispozici," avizuje kouč.

Co reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý říká na výsledky českých týmů ve 3. předkole Evropské ligy?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Nevylučuje ani případné povolání nováčků. „Skloňují se mladí jako Hložek, Matoušek, Sadílek. Jsou velkým příslibem pro náš fotbal. Z ligy sledujeme i některá další jména, ale nechtěl bych je teď publikovat," usmívá se Šilhavý.

Kosovo zatím doma odehrálo jeden zápas, v němž remizovalo s Bulharskem, další čtyři body získalo venku. Na český tým ztrácí jeden bod.

„Je nám nejblíže, proto je asi naším největším konkurentem. Kosovo je v porovnání s Černou Horou a Bulharskem nejkompaktnější. Řadil bych je malinko výš, nicméně věřím, že zápas na jeho půdě zvládneme," doufá Šilhavý.

Reklama

Související témata: