Hlavní obsah

To byla klika! Na stadionu v Alkmaaru se zřítila část střechy, nikdo se nezranil

Amsterdam

Na stadionu fotbalistů Alkmaaru, kteří můžou být v Evropské lize soupeřem Plzně, se zřítila část střechy jedné z tribun. Nehoda, kterou podle médií způsobil velký vítr, se naštěstí obešla bez zranění, protože na stadionu nikdo nebyl. Alkmaar čeká zápas druhého kola nizozemské ligy v neděli ve Waalvijku. Stadion zůstane do odvolání uzavřený.

Foto: Sport.cz

Na stadionu fotbalistů Alkmaaru, kteří můžou být v Evropské lize soupeřem Plzně, se zřítila část střechy jedné z tribun.

Článek

"Nikdo se nezranil, na stadionu nikdo nebyl. A to je to nejdůležitější," citoval mluvčího klubu deník Telegraaf. Vedení klubu už zahájilo vyšetřování, proč ke zřícení došlo. Zatím však není jasný osud odvetného utkání třetího předkola Evropské ligy s Mariupolem, které by se mělo uskutečnit ve čtvrtek.

"Dokud nebude stadion bezpečný, nemůže se na něm hrát. Ale nerad bych předbíhal, protože to zatím nejde odhadnout," citovala média šéfa klubu Roberta Eenhoorna.

První zápas na Ukrajině skončil bezbrankovou remízou a vítěz dvojutkání může narazit na Plzeň. Viktoria však pro postup do závěrečného předkola musí doma odčinit porážku 0:1 z Antverp.

Reklama

Související témata: