Hlavní obsah

Moje srdce by plakalo, přiznala Kvitová. Plíšková mluvila o lesbičkách

Cincinnati/Praha

Tenisový turnaj v Cincinnati je v plném proudu, ale osm nejvýše nasazených v dámské dvouhře na svůj start v singlu ještě čeká, a tak se mohly v pondělí věnovat mediálním aktivitám a dělit se s fanoušky o zajímavé myšlenky a postřehy.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková s duhovým potítkem podpořila akci na podporu sexuálních menšin.

Článek

K elitní osmičce patří i české favoritky celého turnaje Karolína Plíšková a Petra Kvitová. druhá jmenovaná se v Cincinnati vrací do zápasového zápřahu poté, co se kvůli přetrvávajícímu zranění předloktí levé ruky musela odhlásit z turnaje v Torontu.

To ji připravilo i o start na Roland Garros. Těsně před Wimbledonem se stihla alespoň částečně dát do pořádku tak, aby mohla na slavném turnaji startovat. Potíže se ale vrátily.

„Možná jsem měla Wimbledon vynechat, abych měla týden odpočinku navíc. Jenže moje srdce by plakalo, kdybych ve Wimbledonu nehrála. I tak jsem tam zahrála slušně," vysvětlovala Kvitová v Cincinnati své rozhodování.

Kvitová: rehabilitace? Hrozná nuda

V All England Clubu se nakonec dvojnásobná wimbledonská šampionka dostala do čtvrtého kola, pak ji ale čekal další kolotoč rehabilitací a léčby.

„Je to hrozná nuda. Vůbec to nemám ráda. Je mnohem lepší být zdravá a normálně trénovat. Byla jsem i tak hodně zaneprázdněná a moc jsem toho nestihla," dodala.

To Karolína Plíšková na předchozím turnaji v Torontu startovala, a dokonce sahala po návratu na pozici světové jedničky. K tomu potřebovala minimálně účast v semifinále, jenže vypadla o kolo dříve s pozdější šampionkou Biancou Andreescuovou.

Reportéry v Cincinnati ale zaujala i účast Plíškové na akci You Can Play Pride Day initiative během turnaje v Torontu, která měla podpořit sexuální menšiny a zdůraznit otevřenost tenisu vůči LGBTQ komunitě.

„Akci podporoval můj sponzor Fila. Víte, teď mám u sebe Conchitu (Martínezovou, trenérku), byla jsem taky velmi dobrou kamarádkou s Rennae (Stubbsovou, bývalou trenérkou), takže to je něco, co hodně podporuji," připomněla rodačka z Loun své blízké spolupracovnice, lesbičky.

„Když mě někdo o něco takového požádá, ráda to podpořím, protože znám hodně takových lidí (homosexuálů). Bylo to fajn, někdy je důležité takové myšlenky zdůraznit," pochvalovala si deklarovanou otevřenost tenisu vůči všem lidem bez rozdílu.

Plíšková se ve svém prvním zápase v Cincinnati utká s lepší z dvojice Lesja Curenková – Monica Puigová. Kvitová narazí na Řekyni Marii Sakkariovou.

Reklama

Související témata: