Hlavní obsah

Neuvěřitelný příběh nováčka. Adrian! volal Klopp ve stylu Rockyho po vydřené trofeji

Istanbul/Praha

K Liverpoolu se připojil teprve před deseti dny, ale už teď je za hrdinu. Španělský gólman Adrián přicházel s tím, že bude „jen“ krýt záda jedničce Alissonu Beckerovi, jenže brazilský reprezentant se zranil a šanci v základní sestavě tak dostal právě nový brankář Reds. A svou úlohu zvládl na jedničku. V pozápasovém rozhovoru ho velebil i jeho nový kouč, Jürgen Klopp.

Foto: John Sibley, Reuters

Liverpoolský brankář Adrián při neúspěšném pokusu Tammyho Abrahama z Chelsea.

Článek

Těch největších zápasů se zatím účastnil jen jako divák. Adrián je ve svých dvaatřiceti už zkušeným gólmanem, ale dosud chytal ve spíše méně úspěšných týmech velkých lig, Realu Betis a West Hamu United. Před pár dny přestoupil do Liverpoolu s tím, že bude krýt záda Alissonu Beckerovi. Jenže ten teď laboruje se zraněním a velký příběh nováčka se tak mohl začít psát.

Po pár dnech v novém klubu hájit branku v tak velkém zápase, jakým je Superpohár, to není žádná legrace. Adrián to ale zvládl skvěle. V infarktovém závěru navíc dokázal zachovat chladnou hlavu a vychytat rozhodující pátou penaltu, kterou mizerně kopnul mladíček Tammy Abraham.

A Španělův parádní výkon neušel pozornosti fanoušků ani Jürgena Kloppa, který ho v pozápasovém rozhovoru ve velké radosti maximálně velebil. „Adriaaan!“ křičel ve stylu Sylvestera Stalloneho, který ve slavném filmu Rocky takto po zápase volal svoji životní lásku.

„Udržel nervy na uzdě. Už teď je v šatně hodně hlasitý, je to pro něj moc dobré. Nemyslím, že toho v životě mnoho vyhrál, takže mám za něj opravdu radost,“ citoval nadšeného Kloppa server Daily Mail.

A sám Adrián? Ten si svou čerstvě nabytou nálepku hrdiny pořádně užívá. „Vítej v Liverpoolu, co? Byl to bláznivý týden. Mám velkou radost, že jsme vyhráli tu trofej a jsem šťastný za fanoušky, protože se jim zápas líbil,“ křepčil.

Reklama