Hlavní obsah

Budějovice - Slavia 0:3Mistrovský koncert! Slavia si na hřišti nováčka s chutí zastřílela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Stanciu 0 : 1
76. Olayinka 0 : 2
84. Škoda 0 : 3
Záznam online reportáže

České Budějovice
Aktualizováno

Třígólová smršť ve druhém poločase smetla naděje fotbalového Dynama České Budějovice v bitvě s úřadujícími mistry. Jihočeši, kteří doma vzali body Jablonci i Spartě, prohráli v 6. kole nejvyšší soutěže se Slavií 0:3. Po bezbrankové půli se trefili do sítě Dynama Stanciu, Olayinka a Škoda. Pražané, kteří se parádně naladili na úterní úvodní duel 4. předkola Ligy mistrů v rumunské Kluži, vedou tabulku Fortuna ligy s 16 body při skóre 11:1, Dynamo je zatím na dvanácté příčce s 5 body.

Foto: ČTK

Petr Javorek z Českých Budějovic a Peter Olayinka ze Slavie v akci během utkání 6. kola nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Pražané dominovali už první půli. Zejména Stanciu a Hušbauer byli motorem hostujícího snažení. Po akcích přes krajní hráče si Slavia připravovala jednu šanci za druhou. O co pohlednější byla hra hostujícího týmu, o to horší byla efektivita.

Po dvanácti minutách Coufala ve vyložené šanci vychytal Staněk, vzápětí Hilál hlavičkoval nad branku a rovněž po sérii rohový kopů držel Staněk čisté konto.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jindřich Staněk kryje míč v duelu se Slavií.

Domácí se jen výjimečně dostali na polovinu soupeře, o vážném ohrožení branky Koláře si mohli nechat jen zdát, protože nedokázali udržet míč. Na souvislou kombinaci či ofenzivní výpady neměli nárok. Protože však po Coufalově autovém vhazování ani osamocený Souček z deseti metrů Staňka nepropálil a v závěru poločasu kiks domácího brankáře nepotrestal Stanciu, drželi Jihočeši lichotivou remízu.

Po obrátce se obraz hry nezměnil. České Budějovice jen bránily a s vypětím sil vzdorovaly narůstajícímu tlaku Slavie. Při Masopustově dělovce míč ještě těsně minul Staňkovu bránu, ale když Zelený z autu našel ve středu pole volného Stancia, napálil rumunský záložník míč nechytatelně k tyči - 0:1.

Pražané dál dominovali a domácím se jen výjimečně dařilo vyprostit se ze soustavného sevření. Když už se Schranz dostal do slibně vyhlížející pozice, vůbec nedokázal vystřelit.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Júsuf Hilál ze Slavie a hráči Českých Budějovic Jiří Kladrubský, Pavel Novák a Lukáš Havel v akci během utkání nejvyšší fotbalové soutěže.

Slavii mohl dodat klid Masopust a Souček, jenže pálili mimo. Pojistku na zisk tří bodů zařídil přesnou střelou Olayinka, střídající Škoda pak neškodným Jihočechům zasadil třetí ránu.

Příděl pro domácí mohl být ještě krutější, ale parádní ránu Hušbauera v 86. minutě zastavilo břevno. I tak Pražané s přehledem utnuli sérii, během níž v žádném z předešlých čtyř ligových utkání na jihu Čech nevyhráli.

První fotbalová liga, 6. kolo:
České Budějovice - Slavia 0:3
Branky: 48. Stanciu, 76. Olayinka, 84. Škoda. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Podaný - Marek (video). ŽK: Novák, Táborský - Kúdela, Zelený. Diváci: 6681 (vyprodáno).
Č. Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský (79. Helešic) - Schranz, Javorek, Provod, Čavoš (69. Táborský), Mršič (61. Brandner) - Ledecký. Trenér: Horejš.
Slavia: Kolář - Coufal, Hovorka, Kúdela, Zelený - Masopust (65. Van Buren), Souček, Hušbauer, Stanciu (78. Traoré), Olayinka - Hilál (75. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Reklama