Hlavní obsah

Opava - Zlín 0:3Opava prohrála se Zlínem a počtvrté za sebou nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Poznar 0 : 1
53. Podio 0 : 2
90. Poznar 0 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Opavy prohráli v 6. ligovém kole se Zlínem 0:3. Dva góly "Ševců" dal Tomáš Poznar a jednou se trefil Pablo Podio. Slezané dohrávali bez vyloučeného Pavla Zavadila. Opava počtvrté za sebou prohrála a doma podruhé po sobě neskórovala. Zlín venku v lize bodoval poprvé po osmi zápasech a připsal si druhé vítězství za sebou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Opavský kouč Kopecký musel těsně před výkopem narychlo měnit sestavu. Hrabina si při předzápasové rozcvičce poranit lýtko a v základní sestavě ho na poslední chvíli nahradil Helebrand.

Domácím se od začátku nedařilo. Hned v úvodu přežili nebezpečné přečíslení Zlína čtyři na dva, které zakončil nepřesnou střelou Podio. Pak se zkoušel dravým průnikem prosadit Janetzký, který ještě na jaře hrál za Opavu, jeho přízemní ránu ovšem zastavil brankář Fendrich. Na opačné straně se kolem beků rychle prodral Řezníček, Mondek však na jeho střílenou přihrávku nedosáhl.

V závěru první půle nejprve nepokrytý Azackij hlavičkoval přímo do Fendricha, ale ve druhé minutě nastavení se už Zlín dočkal. Mašek se důrazně dostal k míči a vypálil, Fendrich pokus jen vyrazil přímo k dobíhajícímu Poznarovi a poslal hosty do vedení.

Brzy po změně stran přidali "Ševci" pojistku. V 53. minutě se před Podiem otevřel volný prostor a argentinský záložník neomylně napálil balon k pravé tyči.

Až pak trochu začali hrát i domácí. Po hodině hry po centru od Helebranda si naběhl na míč střídající Šulc a hlavičkou napálil břevno. Poté Zavadilovu technickou střelu vyškrábl na roh Dostál.

Slezané z tlaku snížit nedokázali a o naději na body přišli v 88. minutě. Zavadil vynadal nepřesnému rozhodčímu Rejžkovi a po dvou žlutých kartách za sebou byl vyloučen. Ve třetí minutě nastavení pak přidal Poznar po rychlém brejku svůj druhý gól v zápase.

SFC Opava - Fastav Zlín 0:3 (0:1)
Branky: 45.+2 a 90.+3 Poznar, 53. Podio. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Šimáček. ŽK: Žídek, Šulc, Dedič, Zavadil - Poznar. ČK: 89. Zavadil. Diváci: 2949.
Opava: Fendrich - Helebrand, Simerský, Svozil, Žídek (68. Opoku) - Zavadil, Řezníček (57. Šulc) - Mondek, Jursa (46. Juřena), Zapalač - Dedič. Trenér: Kopecký.
Zlín: Dostál - Hlinka, Buchta, Azackij - Fantiš, Mašek (90. Hnaníček), Jiráček, Podio (63. Bartošák), Džafič - Janetzký (77. Železník), Poznar. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: