Hlavní obsah

Jablonec - Ml.Boleslav 2:1Jablonec porazil Mladou Boleslav a vrátil se na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Jovovič 1 : 0
65. Doležal 2 : 0
80. Ladra 2 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Jablonce porazili v šestém kole první ligy Mladou Boleslav 2:1 a vrátili se na druhé místo tabulky za Slavii. Severočechy poslal ve 22. minutě do vedení Vladimir Jovovič a pojistku přidal v druhé půli Martin Doležal. V závěru už jen snížil Tomáš Ladra. Jablonec doma v lize zvítězil podesáté za sebou a Boleslav v nejvyšší soutěži zdolal teprve podruhé z posledních deseti zápasů. Hosté utrpěli druhou porážku v ligové sezoně a jsou sedmí, mají ovšem utkání k dobru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Doležal z Jablonce v duelu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Mladé Boleslavi po čtvrteční vyřazení ve 3. předkole Evropské ligy s rumunským týmem FCSB scházeli zranění útočníci Komličenko a Mešanovič, který dal hattrick v minulém kole proti Spartě. V ofenzivě tak dostali šanci Jiří Klíma a Auer.

V první půli se hrál vyrovnaný zápas. V desáté minutě Holíkova tečovaná střela skončila těsně vedle, od pět minut později pak na opačné straně vytáhl Hrubý Budínského povedenou střelu zpoza vápna.

Ve 22. minutě udeřili domácí. Jovovič vybojoval míč u autové čáry, navedl si ho na hranici vápna a přízemní střelou překonal Šedu. Černohorský záložník dal soutěžní gól poprvé od konce března.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Doležal z Jablonce a Ladislav Takács z Mladé Boleslavi v utkání 6. kola první ligy.

Poté hlavičkoval nepřesně domácí Doležal a na druhé straně hosté z několika centrů před pauzou výrazněji nezahrozili. Po přestávce začali Mladoboleslavští náporem, ale v ofenzivě jim viditelně chyběly zraněné opory.

To Jablonec si počínal v koncovce lépe. V 65. minutě domácí po přímém kopu rozebrali obranu a po Sýkorově centru se prosadil hlavičkou Doležal. Hned za necelé dvě minuty mohl snížit Fulnek, ale branku přestřelil.

Zdramatizovat utkání dokázali hosté až deset minut před koncem. Budínský přihrál Ladrovi a ten před Hrubým nezaváhal. Vzápětí mohl Jablonci vrátit dvougólové vedení střídající Kratochvíl, radost mu však pokazila tyč. Domácí už těsný náskok udrželi.

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Branky: 22. Jovovič, 65. Doležal - 80. Ladra. Rozhodčí: T. Klíma - Blažej, Caletka. ŽK: Chramosta - Bucha, Křapka. Diváci: 3053.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Hübschman, Považanec (76. Pilík) - Jovovič (82. Chramosta), Matoušek (56. Kratochvíl), Sýkora - Doležal. Trenér: Rada.
M. Boleslav: Šeda - Křapka (77. Pech), Takács, Pudil, Fulnek - Auer (60. Hubínek), Budínský, Matějovský, Bucha - Jiří Klíma (66. Wágner), Ladra. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články