Hlavní obsah

Vítkovice našly náhradu za Olesze. Získaly dvojnásobného šampiona s Kometou

Hokejové Vítkovice už našly náhradu za Rostislava Olesze, který se rozhodl v týmu skončit. Ostravané získali sedmadvacetiletého kanadského útočníka Alexandra Malleta, který poslední tři sezony působil v Brně a dvakrát s Kometou získal Masarykův pohár pro vítěze extraligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanadský útočník Alexandre Mallet po konci v Kometě posílil Vítkovice.

Článek

„V průběhu přípravy došlo k tomu, že náš kádr opustil Rostislav Olesz, čímž nám v lajně, do které jsme s ním počítali, vznikl problém. Proto jsme následně hledali hráče, který je podobným typem. V momentě, kdy se objevila možnost Alexandra Malleta, o kterém jsme věděli, že končí v Kometě, zaměřili jsme se na něj," uvedl pro web Vítkovic jejich generální manažer a hlavní trenér Jakub Petr.

Mallet by se měl k týmu připojit v úterý a vítkovickou zápasovou premiéru zažije ve čtvrtek v přípravném utkání na ledě Znojma.

Důrazný útočník odehrál v uplynulém ročníku za Kometu 59 utkání včetně play off a připsal si 12 bodů za šest gólů a stejný počet nahrávek. Celkově v extralize, v níž nastupoval i za Pardubice, má na svém kontě 182 startů a 65 bodů.

Už před Malletem Vítkovice během letní přestávky získaly brankáře Miroslava Svobodu, obránce Davida Kvasničku s Martinem Bodákem a útočníky Robertse Bukartse, Dominika Lakatoše, Erika Němce a Nicolase Werbika.

Reklama

Související témata: