Hlavní obsah

Šok pro fanoušky! Ani černí, a už vůbec ne sešívaní. Slávisté v Kluži pokřtí nové dresy

Praha/Kluž

Činovníci UEFA připravili fanouškům červenobílých menší šok. Kdo není přímo v Rumunsku a usedne k televizi až v průběhu utkání, bude zmaten. Fotbalisté pražské Slavie nastoupí proti Kluži v zelených dresech se žlutým lemováním! Zrovna v úvodním duelu 4. předkola Ligy mistrů tak pokřtí netradiční třetí sadu, jež se ve výstrojním skladu objevila po vzoru sesterského čínského klubu.

Foto: slavia.cz

Zelený dres pro tým, žlutý pro brankáře Slavie...

Článek

Zelená je dobrá, už je to tak... Příznivci Slavie si budou muset honem rychle předělat k obrazu svému slova songu od Žlutého psa. A doufat, že premiéra třetí sady nebude v tažení za historicky druhým postupem do Ligy mistrů špatným znamením.

Souček a spol. hrají i venku nejraději v sešívaném provedení. Pokud je třeba ustoupit domácím, oblékají v poslední době černé dresy.

Kluž hraje v tmavě červených až rudých, takže klidně mohlo dojít ke stejnému střetu dresů jako v pražském derby se Spartou.

Činovníci UEFA ovšem rozhodli jinak. Zavrhli sešívanou i černou variantu a Slavii vybrali zelené dresy. Představila je letos v březnu, aby uctila barvy sesterského čínského klubu Peking Čung-che Kuo-an, ale ještě nikdy v nich nehrála. Brankář Kolář bude ve žlutém.

Dojde i na charitu

Slávisté v Kluži zároveň poprvé ponesou na zadní straně dresů logo sdružení Donor, které pomáhá pacientům po transplantaci kmenových buněk nebo jejich rodinám. Klub s ním dlouhodobě spolupracuje.

„I když při důležitých zápasech evropských pohárů můžeme mít na dresu logo jen jednoho partnera, a to ještě s řadou omezení, tak UEFA povoluje zařadit i logo neziskové organizace. Po dlouhém schvalovacím procesu se tato forma prezentace podařila domluvit, a proto na zadní části dresu budou naši hráči mít speciálně redesignované logo sdružení Donor," vysvětluje tiskový mluvčí Michal Býček pro klubový web.

Dnešní zápas se začátkem od 21:00 vysílá O2 TV Sport, podrobnou online reportáž můžete sledovat na Sport.cz. Odveta v Edenu se hraje za týden ve středu.

Všechny přenosy na O2 TV Sport (i Premier Sport) je stále možné díky letní nabídce O2 sledovat úplně zdarma - https://od.o2.cz/SportAFilmyZadarmo

Postoupí podle vás fotbalová Slavia přes Kluž do základní skupiny Ligy mistrů?
Ano.
81,3 %
Ne.
18,7 %
Celkem hlasovalo 8499 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články