Hlavní obsah

Další sparťanský propadák! Komličenko dal čtyři góly, Plzeň se rozstřílela

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň si v nedělním utkání 7. kola doma bez problémů poradili s Opavou. Nasázeli jí čtyři branky a řadu šancí proti neškodnému soupeři ještě zahodili. Nováček z Českých Budějovic vedl na hřišti Mladé Boleslavi v první půli už o dvě branky, jenže pak začal řídit kanonýr domácích Nikolaj Komličenko. Vstřelil čtyři góly a Středočeši mohli slavit výhru. Fotbalisté Sparty pak večer propadli v Liberci a prohráli 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský gólman Nita inkasuje gól z penalty.

Článek
Fotogalerie

Viktoria nevyhrála poslední tři kola a dala v nich jediný gól, což je na její poměry hodně černá série. Zápas pro Západočechy také nezačal dobře, po šesti minutách totiž musel střídat Kayamba. Nicméně výsledkově zle nebylo. Plzeňské trápení v koncovce uťal ve 14. minutě Aleš Čermák, který se prodral do pokutového území a s pomocí tyče skóroval.

Ve 33. minutě musela Plzeň střídat znovu, kvůli zranění odstoupil střelec Krmenčík a na trávníku jej nahradil Chorý. A brzy přišla i druhá trefa Viktorie. Postaral se o ní střídající Kovařík. Opavští nestíhali a mohli inkasovat i víc branek, ale Chorý jen orazítkoval tyč.

Po přestávce se ovšem skóre měnilo rychle, když dostal hodně prostoru před pokutovým územím Limberský a jeho rána k tyči rozvlnila síť. Plzeň se dál hnala do ofenzivy, Chorý nejprve znovu trefil jen tyč, ale pak se dočkal a pečetil výsledek na 4:0.

Boleslav senzačně otočila utkání

Nováček z jihu Čech po slibném startu zvolnil a už je předposlední. A bilanci si nevylepšil ani v Mladé Boleslavi. Tam byla k vidění pořádná přestřelka. Už za poločas padly čtyři góly.

Provod z dálky pálil z dálky levačkou a Šeda se po míči natahoval marně. Když pak čtyři minuty před půlí skončil v síti Středočechů i volej Brandnera, vypadalo to pro Dynamo náramně. V závěru poločasu ale začal úřadovat bombarďák Komličenko. Ve 45. minutě snížil a ještě před odchodem do kabin po hrubce obrany dokonce smazal manko. Poločasové skóre bylo 2:2.

A po přestávce mladoboleslavský snajpr pokračoval v krasojízdě. Přidal další dva góly a Středočeši připisují do tabulky tři body za výhru. Zmar hostů podtrhl ještě vyloučením zkušený Kladrubský.

Na řadě je Spartě

Další body ztratila Sparta, tentokrát v Liberci. Poprvé Letenští inkasovali v ostře sledované bitvě po chybě Radakoviče těsně před koncem poločasu. Gól vstřelil Malinský.

Po necelé hodině hry mohl srovnat Hancko, ale trefil jen tyč. Z rychlého kontru na druhé straně pak Slovan vytěžil i po konzultaci u videa penaltu, kterou proměnil Potočný.

Euforii v libereckém táboře po chvíli trochu zmírnil Hložek, na jeho ránu si sice Nguyen sáhl, ale míč stejně skončil v síti. O bodovém zisku si však Letenští mohli nechat jen zdát. Zvláště poté, co přidal třetí zásah do sparťanské sítě Malinský.

Program 7. kola:
Pátek
Olomouc - Teplice 2:0
Ostrava - Slovácko 3:0
Sobota
Zlín - Karviná 1:4
Příbram - Jablonec 4:0
Slavia - Bohemians 4:0
Neděle
Plzeň - Opava 4:0
Branky: 14. Čermák, 36. Kovařík, 46. Limberský, 68. Chorý
Ml. Boleslav - Č. Budějovice 4:2
Branky: 45., 45.+3 , 54. a 67. Komličenko - 33. Provod, 41. Brandner.
Liberec - Sparta 3:1
Branky: 45.+2 a 80. Malinský, 57. Potočný z pen. - 63. Hložek.

Reklama