Hlavní obsah

Senzační trefa ze 180 metrů! Teď bych měl asi tři tisíce lidí pozvat na šampaňské, smál se hrdina

Prásk! A na světě byla paráda, jaká se jen tak nevidí. Švédský golfista Henrik Stenson nejdřív netušil, co se mu povedlo. Ovace fanoušků mu ale napovídaly. Na šesté jamce závěrečného kola turnaje Scandinavian Invitation série European Tour v Göteborgu, který měl dotaci 1,5 milionu eur, zahrál hole-in-one. Skóroval tedy hned první ranou a ta musela urazit na 180 metrů, než zapadla do jamky. Fanoušci byli nadšení, však jim také domácí hvězda na greenu složila poklonu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Henrik Stenson zahrál v Göteborgu hole-in-oneVideo: sntv

 
Článek

Stenson po odpalu neviděl na jamku, takže mohl jen tušit, že se mu povedlo něco mimořádného, když slyšel nadšené fanoušky. Zahrát jamku na jednu ránu, to je vždycky výjimečná věc. Pořadatelé také za podobný kousek nabízejí tučné finanční odměny, nebo třeba automobily. Dobře vědí, že na podobné zážitky fandové jen tak nezapomenou a příště na turnaj přijdou znovu.

Bonus byl na tomto turnaji v tom, že parádní úder zahrála domácí hvězda. Fanouškům také složila za jejich ovace poklonu. Stenson nakonec skončil na turnaji na děleném třetím místě, na vítězného Jihoafričana Van Rooyena ztratil pět ran. "Teď bych měl asi tři tisíce lidí, kteří mi tu fandili, pozvat na šampaňské," smál se golfista po skončení turnaje, kdy jej obletovali zástupci médií.

Reklama