Hlavní obsah

Liberec - Sparta 3:1Letenští znovu selhali, na Slavii ztrácejí už devět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Malinský 1 : 0
58. Potočný (penalta) 2 : 0
63. Hložek 2 : 1
80. Malinský 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce překvapivě porazili v 7. kole první ligy Spartu 3:1. Dva góly domácích vstřelil v den svých 28. narozenin Tomáš Malinský, další přidal z penalty Roman Potočný. Za hosty snižoval Adam Hložek. Pražané už počtvrté v ligové sezoně nezvítězili a na vedoucí Slavii ztrácí ze sedmého místa devět bodů. Slovan zdolal Spartu v nejvyšší soutěži po osmi zápasech, podruhé za sebou vyhrál a posunul se na desátou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký fotbalista Roman Potočný slaví poté, co proměnil penaltu v utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Spartě ze zdravotních důvodů vypadli ze hry Kanga s Mandjeckem, Liberec postrádal dokonce tři opory - Oscara s Marou chyběli kvůli trestu za červené karty a Karafiát kvůli zranění.

Severočeši proti Spartě jako obvykle vsadili na důrazný styl, soupeře vysoko napadali a v první půli ho moc nepouštěli do hry. V úvodu přestřelil hostující Sáček, v 11. minutě pokazil domácí Potočný brejk dva na jednoho, ale jinak se ani jeden z týmů do šancí příliš nedostával.

Když už se zdálo, že v první půli gól nepadne, odvrátil sparťan Radakovič míč jen k Malinskému, který se vřítil do vápna a z velkého úhlu na přední tyč překvapil brankáře Nitu. Skóroval v den svých 28. narozenin. Těsně před pauzou se Severočeši dožadovali vyloučení za Hanckův zákrok na unikajícího Kuchta, ale rozhodčí Julínek udělil jen žlutou kartu.

V 52. minutě sudí po faulu domácího Hybše nařídil penaltu, ale po zhlédnutí videa zjistil, že k zákroku došlo ještě před vápnem. Po následném přímém kopu zastavila Hanckovu opakovanou střelu tyč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Liberce oslavují gól na 1:0 během utkání 7. kola Fortuna ligy se Spartou.

O chvíli později na opačné straně po souboji s Hanouskem upadl Malinský a Julínek po zhlédnutí videa nařídil penaltu pro domácí. Potočný v 58. minutě poslal z pokutového kopu míč na střed branky a třetím gólem potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce ligové sezony.

Sparťanský kouč Jílek poslal na trávník druhého útočníka Kozáka a Letenští rychle snížili. V 63. minutě napřáhl zpoza vápna Hložek a střelou k tyči překonal Nguyena. O pět minut později měl na kopačce vyrovnání Tetteh, kterého vychytal domácí brankář.

Hosté se stále více tlačili dopředu a Severočeši je na začátku 80. minutě potrestali z brejku. Střídající Musa našel na malém vápně Malinského, pro něhož už nebyl problém trefil odkrytou branku. V lize poprvé v životě vstřelil dva góly v jednom utkání. Čtvrtá trefa Slovanu pak neplatila kvůli ofsajdu a zmar Pražanů dokonal Hašek, který v nastavení zamířil jen do tyče.

7. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Sparta Praha 3:1 (1:0)
Branky: 45.+2 a 80. Malinský, 58. Potočný z pen. - 63. Hložek. Rozhodčí: Julínek - Paták, Podaný - Adam (video). ŽK: Kačaraba, Mikula, Malinský, Alibekov - Radakovič, Hancko, Krejčí, Hašek. Diváci: 8765.
Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Mikula, Hybš - Alibekov - Malinský (86. Dordič), Breite, Potočný, Pešek (77. Koscelník) - Kuchta (74. Musa). Trenér: Hoftych.
Sparta: Nita - Sáček, Radakovič, Hancko, Hanousek - Krejčí - Hložek, Hašek, Trávník (77. Karlsson), Plavšič (59. Kozák) - Tetteh. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: