Hlavní obsah

Nepříjemnost pro Plzeň! Ofenzivní esa budou několik týdnů chybět

Plzeň

Fotbalistům Plzně budou několik týdnů chybět ofenzivní hráči Michael Krmenčík a Joel Kayamba, kteří kvůli svalovým zraněním nedohráli nedělní zápas 7. kola první ligy s Opavou (4:0). Reprezentant Krmenčík zmešká i zářijová utkání s Kosovem a Černou Horou v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík z Plzně během utkání s Olomoucí.

Článek

Krajní záložník Kayamba si poranil lýtko a už v šesté minutě musel být ze hřiště odvezen. Útočník Krmenčík odstoupil po půlhodině hry kvůli nataženému zadnímu stehennímu svalu. "Doba léčby při těchto zraněních bývá obvykle v řádech týdnů, nicméně se nedá přesně odhadnout," oznámil západočeský klub na twitteru.

Oba hráči v této sezoně zasáhli do všech 11 soutěžních zápasů Viktorie. Šestadvacetiletý Krmenčík, který po operaci kolena vynechal celou jarní část minulého ročníku, vstřelil čtyři branky, o rok starší Konžan Kayamba zaznamenal gól a asistenci.

"Možná nemáme takové hvězdy jako v minulosti, které Plzeň nějak táhly, ale máme vyrovnané mužstvo, a jestliže se někdo zraní, tak ti další hráči jsou schopni jej nahradit. Je pro nás samozřejmě špatně, že se Kayamba a Krmenčík zranili, ale všichni, kdo nastoupili, podali velice dobrý výkon," řekl plzeňský trenér Pavel Vrba na tiskové konferenci po duelu s Opavou.

Reklama