Hlavní obsah

Balkánská mise pro odvážné! Šilhavý má v útoku zatím jen Schicka

Aktualizováno

Rozhodující podzimní fáze se rychle přibližuje. Fotbalová reprezentace má slibně rozehranou kvalifikaci na mistrovství Evropy 2020 a trenér Jaroslav Šilhavý v úterý dopoledne oznamil nominaci na zářijový dvojzápas v Kosovu a Černé Hoře. Ve výběru není žádný nováček, čtyři místa jsou ještě volná. Vrací se uzdravený záložník Vladimír Darida.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Článek

Hned po losu měli jasno. Každá balkánská mise vyžaduje kus osobní odvahy.

„Prostředí bude bouřlivé, ale co byl Tomáš Galásek na zápase Bulharska v Kosovu, probíhal normálně. Žádný problém tam nenastal. Věřím, že utkání bude v klidu," tlumočí Jaroslav Šilhavý poznatky svého asistenta.

Češi drží ve skupině druhé postupové místo za Anglií a hodlají si ho upevnit.

Kosovo zatím doma odehrálo jeden zápas, v němž remizovalo s Bulharskem, další čtyři body získalo venku. Na český tým ztrácí jeden bod.

„Je nám nejblíže, proto je asi naším největším konkurentem. Kosovo je v porovnání s Černou Horou a Bulharskem nejkompaktnější. Řadil bych je malinko výš, nicméně věřím, že zápas na jeho půdě zvládneme," doufá Šilhavý.

Snad bude mít Schick brzy jasno

Zatím povolal devatenáct hráčů, čtyři další ještě doplní. V týmu je jediný útočník Patrik Schick, který navíc jedná o odchodu z AS Řím. Dva další k němu ještě přibudou.

„Není ideální, že týden před srazem řeší své angažmá. Do pondělí je poslední termín přestoupit. Jsem s ním v kontaktu, takže vím, že to řeší. Přípravu prodělal celou, hrál zápasy. Do srazu by měl mít všechno vyřešené," líčí Šilhavý.

Schick je údajně blízko odchodu do Lipska, které by ho mělo získat na roční hostování s opcí. Reprezentační kouč se každopádně o svého nejlepšího střelce neobává.

„Bundesliga? Věřím, že Patrik se prosadí v kterékoliv soutěži," usmívá se Šilhavý.

Nominace fotbalové reprezentace na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Kosovu (7. září v Prištině) a Černé Hoře (10. září v Podgorici):
JménoKlubStartyBranky
Brankáři
Tomáš VaclíkFC Sevilla250
Tomáš KoubekAugsburg90
Jiří PavlenkaBrémy100
Obránci
Pavel KadeřábekHoffenheim393
Vladimír CoufalSlavia Praha40
Jan BořilSlavia Praha90
Jakub BrabecPlzeň140
Tomáš KalasBristol192
Marek SuchýAugsburg421
Ondřej ČelůstkaAntalyaspor121
Filip NovákTrabzonspor231
Záložníci
Jakub JanktoSampdoria213
Josef HušbauerSlavia Praha181
Jan KopicPlzeň153
Vladimír DaridaHertha Berlín554
Lukáš MasopustSlavia Praha50
Alex KrálSlavia Praha30
Tomáš SoučekSlavia Praha202
Útočník
Patrik SchickAS Řím188

Reklama

Související témata: