Hlavní obsah

Šilhavý je sleduje, Sadílek, Hložek a Matoušek zatím zůstávají Lvíčatům

Trenér áčka Jaroslav Šilhavý je bedlivě sleduje. Tři talenty českého fotbalu Michal Sadílek, Adam Hložek a Jan Matoušek však zatím zůstávají k dispozici Lvíčatům. Reprezentace do 21 let tak vstoupí do kvalifikace mistrovství Evropy v nejsilnějším možném složení. Zahájí ji 6. září domácím duelem s Litvou, o tři dny později pak sehraje přípravné utkání ve Francii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sadílek během tréninku áčka před utkáním kvalifikace ME 2020 s Bulharskem.

Článek

Trenér Karel Krejčí může být spokojený. Do týmu se mu vrací Michal Sadílek, který byl v červnu premiérově povolaný do reprezentačního áčka.

„Do poslední chvíle se zvažovalo, ke komu se připojí tentokrát. Jsem rád, že pojede s námi," vítá Krejčí.

Nasadit může i sedmnáctiletého sparťana Hložka.

„Adam přeskočil tři kategorie, ale ve Spartě dokazuje, že ligu hraje oprávněně. Byl jsem hrozně rád, že s námi odjel už na červnový sraz, protože by pro něj bylo složitější rovnou začít hrát kvalifikaci. Zapadl dobře do party a utkání s Ruskem zvládl velice dobře. Má velkou šanci, že nastoupí i teď," avizuje Krejčí.

Jediným nováčkem ve výběru je obránce David Šimek z Příbrami. „Dá se říct, že třeba až na Alexe Krále, který je už posunutý do áčka, jdeme do kvalifikace v nejsilnějším možném složení. Věřím, že navážeme na kvalitní výkony z přípravných utkání," doufá Krejčí.

Francie těžkou prověrkou

Litvu, která začala kvalifikaci vítězstvím 3:0 v San Marinu, přivítají Češi v Českých Budějovicích. Kouč právě tam končil svou hráčskou kariéru.

„Získali jsme tam pozitivní zkušenost s dvacítkou. Na utkání s Anglií se stadion slušně zaplnil navzdory konkurenci vyprodaného zápasu hokejistů Motoru. Příjemný stánek, věřím, že Budějovice nás nezklamou a fanoušci nás poženou za důležitou výhrou," poukazuje Krejčí.

O tři dny později se jeho svěřenci představí v Troyes proti silné Francii.

„Když jsem viděl Francouze, říkal jsem si, že jsem se radši na jejich zápasy ani neměl dívat... Narazíme na obrovskou kvalitu," usmívá se trenér před těžkou prověrkou.

„Co tým dva roky vedu, z top evropských týmů jsou Francie a Španělsko země, se kterými jsme se nepotkali," dodává Krejčí.

Nominace fotbalové reprezentace do 21 let na zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Litvou (6. září v Českých Budějovicích) a přípravné utkání ve Francii (9. září v Troyes):
Brankáři
Jiří LetáčekPardubice
Martin JedličkaDunajská Streda
Matouš TrmalSlovácko
Obránci
David DouděraDukla Praha
Libor HolíkJablonec
Matěj ChalušLiberec
Dominik PlechatýJablonec
Daniel SoučekDukla Praha
David ŠimekPříbram
Záložníci
Pavel BuchaMladá Boleslav
Denis GranečnýOstrava
Filip HavelkaČeské Budějovice
Adam HložekSparta Praha
Dominik JanošekPlzeň
Ladislav KrejčíSparta Praha
Jan MatoušekJablonec
Michal SadílekPSV Eindhoven
Antonín VaníčekBohemians Praha 1905
Patrik ŽitnýTeplice
Útočníci
Martin GraiciarSparta Praha
Ondřej ŠašinkaSlovácko

Reklama

Související témata: