Hlavní obsah

Buggyra rozšiřuje tým, o víkendu v Mostě nasadí tři tahače

Netradičně hned tři tahače nasadí do domácí Czech Truck Prix v Mostě český tým Buggyra Racing. Vedle Adama Lacka a Brita Olivera Janese bude o body do mistrovství Evropy o víkendu bojovat i Mika Mäkinen z Finska, který se s roudnickým týmem domluvil na spolupráci.

Foto: Buggyra media

Buggyra v Mostě nasadí tři tahače.

Článek

Po čtrnácti letech představí Buggyra na startovním roštu hned tři tahače. K Lackovi a Janesovi se připojí zkušený Fin Mika Mäkinen. „V rámci projektu Buggyra Academy se chystáme příští rok startovat s třemi auty a tady máme možnost si vše vyzkoušet. Například z pohledu logistiky je to o něčem jiném," vysvětluje manažer týmu Jan Kalivoda.

Osmačtyřicetiletý Mäkinen v minulosti v ME startoval, v roce 2012 skončil celkově sedmý a o rok později osmý. Před dvěma lety vyhrál britský šampionát. „Věříme, že má na to uspět," říká Kalivoda na adresu Fina, jenž na jaře v Mostě s Buggyrou testoval. O víkendu se představí ve speciálu, se kterým Adam Lacko před dvěma lety vybojoval titul mistra Evropy.

Adam Lacko se s Buggyrou dočkal na Nürburgringu prvního letošního vítězství

Buggyra media

Hlavní pozornost bude ale upnuta k Lackovi, jenž aktuálně drží třetí místo. "Začátek sezony byl nahoru dolů a teď pomalu lezeme zpět nahoru a zlepšujeme se. Šampionát je extrémně vyrovnaný a bude se bojovat až do posledního šachovnicového praporku v závěrečném závodě v Jaramě," podotýká Lacko, který na druhého Albaceteho ztrácí jen šest bodů. Na záda mu ovšem dýchá Kiss se ztrátou jediného bodu.

Spanilou jízdou až do centra

„Misano nás namlsalo. Mysleli jsme si, že jsme postavili skvělé auto, což je pravda, ale všechno chce čas. Teď nám přišly důležité komponenty, se kterými by mohlo fungovat ještě lépe. Doufám, že se to v Mostě potvrdí, a my všichni uděláme maximum, abychom si alespoň jedno zlato odvezli," věří Lacko.

Buggyra si k výročí 50 let značky připravila pro své fanoušky hned několik aktivit a soutěží.

„Program Total Czech Truck Prix 2019 v Mostě již tradičně startuje v pátek spanilou jízdou, kdy se závodní trucky podívají přímo do centra města. Během víkendu pak bude probíhat na diváckém svahu Truck Festival. Letos by nám konečně mělo vyjít počasí. Pro diváky je to skvělá zpráva, pro Adama, o kterém je známo, že preferuje mokrý okruh, už tolik ne, ale slíbil, že se s tím popere. Rádi bychom pokořili magickou hranici sta tisíc návštěvníků. Takže všichni fanoušci jsou vítáni," zve Ivo Diviš, výkonný ředitel Autodrom Most.

Reklama

Související témata: