Hlavní obsah

Kvitová končí na US Open! Muchová vydřela těžkou bitvu a jde na Serenu

Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová končí na grandslamovém US Open už ve druhém kole, v němž podlehla Němce Andree Petkovicové dvakrát 4:6. To Karolína Muchová vydřela vítězství nad Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 6:1, 4:6, 7:6 a může se těšit na bitvu se Serenou Williamsovou. Druhé kolo bylo naopak konečnou pro Kristýnu Plíškovou, která prohrála s favorizovanou Elise Mertensovou z Belgie dvakrát 2:6.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová ve druhém kole US Open.

Článek
Fotogalerie

Kvitová nastoupila do posledního grandslamu sezony s nedoléčeným zraněním předloktí, které měla i v utkání druhého kola stažené černým rukávem.

Úvodní sada byla hodně vyrovnaná. První brejkbol si za stavu 3:3 vypracovala česká hráčka. Jenže Petkovicová ho odvrátila a v koncovce prolomila Češce podání čistou hrou.

Bojovnice z Fulneku pak vstoupila nadějně do druhé sady, když hned v jejím úvodu poprvé soupeřku brejkla. Jenže ani závěr druhého dějství nezvládla a hned dvakrát po sobě neudržela vlastní servis.

Petkovicová tak v jedenáctém vzájemném utkání překlopila bilanci s dvojnásobnou wimbledonskou šampionkou na 6:5 ve svůj prospěch a zopakovala vítězství z letošního Australian Open. Pro Kvitovou jde na US Open o nejhorší výsledek po osmi letech.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Petra Kvitová bitvu ve druhém kole US Open prohrála.

Muchová vyzve legendu

Velké drama podstoupila wimbledonská čtvrtfinalistka Karolína Muchová, která Sie Šu-wej v první sadě sebrala všechna podání a smetla ji 6:1. Ve druhé sice na úvod nabrala ztrátu, tu se jí ale podařilo smazat. Závěr však ovládla tchajwanská deblová parťačka Barbory Strýcové. Proměnila druhý setbol a vývoj zápasu srovnala.

Foto: Kevin Hagen, ČTK/AP

Vítězné gesto Karolíny Muchové během druhého kola US Open.

Ještě větší bitvu nabídla třetí sada, která po sérii zvratů dospěla do tie breaku, který už se ale odehrával jednoznačně v režii olomoucké tenistky. Sie Šu-wej porazila i ve druhém zápase a stejně jako loni si ve Flushing Meadows zahraje třetí kolo. V něm vyzve domácí legendu Serenu Williamsovou.

Na překvapení neměla nárok Kristýna Plíšková, která proti favorizované Belgičance Mertensové uhrála jen čtyři gamy a ani na pátý pokus nepřešla v New Yorku přes druhé kolo.

Slavnější dvojče rodačky z Loun Karolína Plíšková (utká se s Tunisankou Ons Džabúrovou) a jmenovkyně Muchová jsou tak jedinými českými zástupkyněmi ve třetím kole dvouher na US Open.

Reklama