Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Liberec 2:1Klokani v Ďolíčku válí! Liberec položil na lopatky Vodháněl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Vodháněl 1 : 0
69. Oscar 1 : 1
87. Vodháněl 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Ve vršovickém Ďolíčku zavládla v sobotu odpoledne ohromná euforie. Fotbalisté Bohemians 1905 udolali v rámci 8. ligového kola Liberec 2:1, když se hrdinou duelu stal záložník Jan Vodháněl, který vstřelil oba góly Klokanů včetně rozhodujícího v 87. minutě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians Jan Vodháněl slaví. Jeho dvě trefy rozhodly o výhře Klokanů nad Libercem.

Článek
Fotogalerie

Slovanu chyběl na hrotu Kuchta, naopak do jeho sestavy se po karetním trestu vrátili Oscar s Marou, jenž při absenci Karafiáta nastoupil na místě stopera. Bohemians byli v první půli aktivnějším týmem a zahrozili hned v úvodu, kdy po dlouhém autu Podaného hlavičkoval Keita do připravených rukavic brankáře Nguyena.

Ve 27. minutě vyvolal rozruch souboj Mikuly s Vodhánělem, který se po centru z pravé strany natahoval po míči a upadl k zemi. Jenže penalty se nedočkal ani po prozkoumání videa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Taras Kačaraba ze Slovanu Liberec a Ibrahim Keita z Bohemians v souboji během utkání 8. kola Fortuna ligy.

Severočeši hrozili z občasných brejků a jeden z nich byl hodně slibný. Malinský s Potočným pelášili na jediného obránce Pokorného. Liberecký odchovanec navíc ještě podklouzl, Potočný však nedostal ideální přihrávku, navíc neměl potřebnou rychlost a Pražané si s nebezpečnou situací poradili.

Těsně před pauzou stadion v Ďolíčku propukl v jásot. Klokani zatlačili soupeře, po rohovém kopu Jindřiška prodloužil Hůlka míč na zadní tyč, kde Krch hlavou rozvlnil síť. Jenže radost domácích měla jepičí život, asistent rozhodčího Vodrážka odmával ofsajd.

Domácí se zaslouženého vedení dočkali až po změně stran. V 50. minutě nádherně prošel přes několik protihráčů Vodháněl a střelou na bližší tyč propálil Nguyena. Ve svém 26. ligovém zápase tak slavil premiérový zásah.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Pavel Hoftych během utkání 8. kola Fortuna ligy.

Parta Martina Haška však mohla o náskok brzy přijít. O pět minut později se v šestnáctce uvolnil Malinský, tvrdou ranou však netrefil branku. Slovan prahl po vyrovnání, obrana Bohemians ho ale do velkých šancí nepouštěla. Důležitý moment pak přišel v 67. minutě, kdy se při souboji srazili Musa s Pokorným. Druhý jmenovaný byl za pomezní čarou ošetřovaný a hosté toho využili. Malinský z pravé strany odcentroval a Oscar ranou z první srovnal!

Klokani prahli po třech bodech a deset minut před koncem byli blízko druhé trefě. Ugwuovu hlavičku však vytáhl Nguyen na roh.

Tři minuty před koncem se ale domácí přece jen dočkali. Nigerijský talent Michael Ugwu po chybě liberecké defenzivy postupoval zprava na bránu, kličkou se zbavil dvou bránících hráčů, předložil míč Vodhánělovi a ten střelou do odkryté brány srazil hosty do kolen.

Bohemians v nové sezoně na vlastním trávníku válí. Ze čtyř utkání vytěžili deset bodů.

8. kolo první fotbalové ligy
Bohemians - Liberec 2:1 (0:0)
Branky: Branky: 50. a 87. Vodháněl - 69. Oscar. Rozhodčí: Machálek – Moláček, Vodrážka - Královec (video). ŽK: Vodháněl, Bartek - Alibekov, Musa, Mikula. Diváci: 4187.
Bohemians: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Bartek, Vacek, Jindřišek, Podaný - Hronek (74. Vaníček, 90.+3 Šmíd), Keita (58. Ugwu), Vodháněl. Trenér: Hašek.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Mara, Hybš (72. Fukala) - Breite, Alibekov (46. Musa) - Malinský, Oscar, Pešek (64. Dordič) - Potočný. Trenér: Hoftych.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články