Hlavní obsah

Osasuna - Barcelona 2:2Barcelona znovu ztratila, kouče mrzela absurdní penalta

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony ve třetím kole španělské ligy znovu ztratili body, poté co na hřišti nováčka Osasuny Pamplona pouze remizovali 2:2. Po prohře z úvodního utkání ligy proti Bilbau jde již o druhé zaváhání obhájců titulu. Do barcelonské historie dnes vstoupil její teprve šestnáctiletý útočník Ansu Fati, autor prvního gólu hostů se totiž stal nejmladším střelcem klubu v La Lize.

Foto: Vincent West, Reuters

Arthur z Barcelony slaví se spoluhráči druhý gól svého týmu

Článek

Domácí zaskočili věhlasného soupeře v 7. minutě, kdy si na centr za obranu výborně naběhl Roberto Torres. Barceloně se podařilo vyrovnat šest minut po přestávce díky hlavičce teprve šestnáctiletého Anssumaneho Fatiho, který nastoupil vůbec poprvé v základní sestavě Katalánců. V 64. minutě otočil skóre Arthur. Osasuna ale dokázala vyrovnat, v 81. minutě se z pokutového kopu prosadil opět Torres.

Barcelona má po třech kolech na kontě jediné vítězství, minule doma porazila Betis 5:2. V prvním utkání sezony prohráli svěřenci Ernesta Valverdeho 0:1 na hřišti Bilbaa. "Blaugranas" se stále musejí obejít bez zraněného Lionela Messiho, k dispozici v Pamploně nebyl ani Luis Suárez, který si právě proti Bilbau poranil lýtkový sval.

"Nehráli jsme vůbec dobře, přímo hrozně," zlobil se kouč Valverde, který hvězdný tým povede 23. října v Praze proti Slavii v Lize mistrů. "Ve druhém poločase jsme už měli navrch. Dostali jsme se do vedení a měli vše ve svých rukou, ale oni vyrovnali díky absurdní penaltě," dodal.

Španělská fotbalová liga - 3. kolo
Osasuna Pamplona - Barcelona 2:2 (7. a 81. z pen. Torres - 51. Fati, 64. Arthur)
Getafe - Alavés 1:1 (24. Molina - 31. Joselu)
Levante - Valladolid 2:0 (83. Leon, 90.+4 Morales)
Betis Sevilla - Leganés 2:1 (54. Loren, 61. Fékir - 50. Braithwaite)

Reklama