Hlavní obsah

AC Milán - Brescia 1:0Matějů debutoval v Serii A, začal porážkou. Přestřelku v Turíně rozhodl vlastní gól

Řím
Aktualizováno

Aleš Matějů debutoval v Serii A v dresu nováčka Serie A Brescie, která prohrála na hřišti AC Milán v druhém kole italské ligy 0:1. Jeho spoluhráč Jaromír Zmrhal tentokrát přihlížel utkání pouze z lavičky. Fotbalisté mistrovského Juventusu neudrželi tříbrankový náskok, ale nakonec po vlastnímu gólu v nastavení porazili Neapol 4:3.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Mateo Musacchio z AC Milán (vlevo) v souboji s Alešem Matějů z Brescie během zápasu Serie A.

Článek
Fotogalerie

Milán šel do vedení ve 12. minutě, kdy se prosadil Hakan Calhanoglu. Jen o dvě minuty později se na hřiště dostal Matějů. Třiadvacetiletý bek, který nemohl v prvním kole z důvodu karetního trestu nastoupit, vystřídal Bruna Martellu a připsal si debut v nejvyšší italské soutěži. V dresu Brescie již působil v minulé sezoně, v Serii B nastoupil do 22 zápasů.

Juventus mířil proti vicemistrovi ke snadné výhře, po gólu Cristiana Ronalda v 62. minutě vedl už 3:0, ale hosté z Neapole během 19 minut vyrovnali. Dělbu bodů nakonec smolně odmítl Kalidou Koulibaly, který ve druhé nastavené minutě ve snaze o odvrácení centru z přímého kopu trefil horní roh vlastní branky.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
AC Milán - Brescia 1:0 (12. Calhanoglu)
Juventus Turín - Neapol 4:3 (16. Danilo, 19. Higuaín, 62. Ronaldo, 90.+2 vlastní Koulibaly - 66. Manolas, 68. Lozano, 81. Di Lorenzo)

Reklama