Hlavní obsah

Jablonec - Ostrava 2:1Jablonec nachytal Ostravu v úvodu, v závěru po Barošově trefě výhru ubránil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Krob 1 : 0
13. Jovovič 2 : 0
80. Baroš 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Jablonec vyhrál doma jedenáctý zápas v řadě, Ostravu porazil 2:1. Ale po závěrečném hvizdu si pořádně oddychl. Už po třinácti minutách sice vedl nad Baníkem 2:0 a ve druhém poločase doslova zahodil tisíciprocentní šanci, jenže hosté po gólu střídajícího Milana Baroše deset minut před koncem sahali po remíze.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z druhého gólu proti Opavě (ilustrační foto).

Článek

Severočechům patřil úvod utkání. Hodně aktivní byl Vladimir Jovovič, který byl u obou gólů domácích. Už ve 3. minutě nejprve předběhl Jiřího Fleišmana, dostal se až před gólmana Jana Laštůvku. Ten jeho střelu z úhlu vyrazil a odražený míč poslal z jedenácti metrů Martin Doležal vysoko nad branku.

V 9. minutě však už Laštůvka kapituloval. Jovovičův centr z pravé strany proletěl kolem tří hostujících hráčů, dostal se až k Janu Krobovi, který krásnou střelou z voleje k protilehlé tyči poslal zelenobílé do vedení.

Foto: fkjablonec.cz

Obránce Jan Krob vstřelil první gól Jablonce (ilustrační foto).

A o čtyři minuty později to bylo již 2:0. Jovovič převzal přihrávku od Jana Matouška a střelou téměř z třiceti metrů k pravé tyči nachytal Laštůvku. Černohorský reprezentant tak vyslal českému národnímu výběru před kvalifikačním zápasem varování...

Poté se hra vyrovnala a dvě šance si vypracoval i Baník. Nejprve zblízka nevyzrál na Vlastimila Hrubého Nemanja Kuzmanovič. Poté si jablonecký gólman poradil i s tečovanou střelou Adama Jánoše po přetaženém rohovém kopu.

Poločas skončil 2:0, hostující fanoušci se trefy do branky na své straně nedočkali. Ostrava sice měla v Jablonci kvůli výtržnostem chuligánů na Spartě zavřený sektor pro hosty, ten si však vytvořili hned vedle tradičního kotle, což několikrát kvitovali skandováním „celá LFA, banda zkur****, je**t zákazy, stejně jsme tady."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš v dresu Baníku Ostrava (archivní foto).

Do druhého poločasu vstoupili hosté aktivněji, dvě tisíciprocentní šance si však v 65. a 66. minutě vypracovali domácí. Po rozehrávce Laštůvky obral o míč otálejícího Martina Šindeláře Matoušek, před nímž byla zcela prázdná branka. Jablonecká „21" však k údivu celého stadionu poslala míč vedle tyče... Neuběhla ani minuta, když další tutovku spálil Doležal, který z hranice malého vápna odkrytou branku opět vysoko přestřelil.

Ostrava se snažila vstřelit kontaktní gól, ale v 73. minutě nastřelil Jánoš z dálky pouze břevno. Branky se však přeci jen dočkala. Deset minut před koncem se prosadil po ztrátě domácích Milan Baroš, který se dostal na hřiště v 68. minutě za Smolu. Hosté mohli vzápětí i vyrovnat, jenže v 83. minutě hlavičkoval po trestném kopu Šindelář pouze do tyče. Jablonečtí nakonec tři body v nervózním závěru uhájili.

8. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Baník Ostrava 2:1 (2:0)
Branky: 9. Krob, 13. Jovovič - 80. Baroš. Rozhodčí: Dubravský - Horák, Poživil. Bez karet. Diváci: 3017.
Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob - Hübschman - Jovovič (90. Chramosta), Považanec (85. Pilík), Sýkora - Matoušek (68. Kratochvíl) - Doležal. Trenér: Rada.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman - Reiter (63. Holzer), Jánoš, Jirásek (63. Diop), De Azevedo - Kuzmanovič, Smola (68. Baroš). Trenér: Páník.

Reklama