Hlavní obsah

Rozhodčí, to je stát ve státě, řekl teplický trenér Hejkal po červené kartě

Teplice

Trenér teplických fotbalistů Stanislav Hejkal se stal prvním koučem, který v probíhajícím ligovém ročníku dostal červenou kartu. A to bezprostředně po skončení důležitého zápasu s Karvinou (0:0), v němž šlo oběma celkům o únik ze spodku tabulky. Severočeský tým zůstal poslední, což nenechává Hejkala v klidu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Stanislav Hejkal v utkání se Slavií (ilustrační foto).

Článek

Za co jste obdržel trest u lavičky?

Rozhodčí, to je stát ve státě. Rozčílila mě situace z 92. minuty, kdy následoval trestný kop proti nám, mohli jsme kvůli tomu i prohrát. Jsou tu nuance, ke kterým se nechci vyjadřovat. Vím, jak se peníze těžko vydělávají, nechci je dávat nikomu.

Zdá se, že máte v trenérské kariéře různé primáty...

To je asi pravda. Byl jsem jako asistent u výhry Teplic 7:0 na Slavii, letos na jaře jako hlavní trenér Teplic při debaklu 0:8 s Mladou Boleslaví. A teď tedy první červená. To, jak vypadá tabulka, mi není jedno.

Navíc proti Karviné vám chyběl nejlepší klubový střelec minulé sezony Jakub Hora, který dal i dosud poslední gól Teplic na podzim proti Plzni. Co bylo důvodem jeho absence?

Věděli jsme, že se o něj zajímá pražská Slavia. Nabídka se objevila po našem pohárovém zápase v Písku. Ptal jsem se ho, jestli zvládne nejbližší ligové utkání. Viděl jsem, že není mentálně ani fyzicky připravený, proto jsme ho nenominovali. Nevím, jaký bude jeho osud. Nicméně dokážu pochopit, že je ve věku, kdy pro něj přišla nabídka. Netuším, jestli s ním budu moci ještě počítat.

Uvažujete o doplnění kádru?

Potřebujeme takové typy jako je Ljevakovič. Teplice tady měly Breiteho, který je v Liberci. Nevím, za jakého trenéra odešel, ale byl to hrubý nesmysl. Hledáme hráče, kteří by nám mohli pomoci. Každý tým si ale takových bojovníků váží. Rozhodně nespíme, jednoho hráče přivést chceme.

Vraťme se k zápasu s Karvinou. Svazovala tým hodně nervozita?

Nehráli jsme dobře v první půli, hlavně rozdíloví hráči se neprosadili. Přitom šlo o všechno. Tedy byl to důležitý zápas o jednom gólu, kdy právě zkušení musí být vidět. Z tohoto pohledu jsem zklamaný. Nedáváme góly, herní nejistota svazuje nohy.

Reklama