Hlavní obsah

Trapas příznivců Cagliari. Lukaku si od kotle vyslechl rasistické urážky

Cagliari/Praha

Italští fanoušci mají z ostudy kabát. Na první místo Serie A se po dvou odehraných kolech dostal Inter Milán, který v nedělním duelu na hřišti Cagliari zvítězil 2:1. O výsledku rozhodla v 72. minutě utkání nová posila Interu Romelu Lukaku, který proměnil pokutový kop před kotlem domácích příznivců. Nemalá část publika na fotbalistu poté dělala opičí skřeky.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Nová posila Interu Milán Romelu Lukaku oslavuje gól na 3:0 proti Lecce.

Článek

Belgický reprezentant do Interu zamířil v létě z Manchesteru United. Italský klub za něj na Ostrovy poslal částku 80 milionů eur. Lukaku se prosadil už v prvním ligovém kole, když se jedním gólem podílel na vítězství 4:0 proti Lecce, jeho nedělní zásah do sítě Cagliari zaznamenal v médiích ale podstatně větší ohlas. Nikoliv však v pozitivním slova smyslu.

Mezinárodní ostudu si udělali fanoušci Cagliari. O jejich opičím pokřikování na šestadvacetiletého fotbalistu totiž píše celý svět. Lukaku se k incidentu odmítl během pozápasového rozhovoru vyjádřit, na rozdíl od kouče Interu a spoluhráčů.

„Z lavičky jsem to neslyšel, ale je pravda, že v obecné rovině je v Itálii potřeba většího vzdělávání v tomto směru. Myslím si, že se tu musíme hodně zlepšit, co se týče respektu k soupeři a k hráčům, kteří dělají svou práci," nechal se slyšet trenér hostů Antonio Conte.

„Takovéto věci nemají na fotbale co dělat. Bohužel se ale stále vyskytují," řekl k incidentu Lukakův spoluhráč Milan Škriniar. Není to poprvé, co příznivci klubu ze Sardinie uráželi fotbalisty tmavé pleti. V dubnu to byl například útočník Moise Kean z Juventusu.

Reklama