Hlavní obsah

Slavia si bere posilu od největšího konkurenta!

Aktualizováno

Fotbalová Slavia potvrdila příchod nové posily. Do Edenu přichází levonohý univerzál Lukáš Provod, který naposledy působil v Českých Budějovicích, kde hostoval z Viktorie Plzeň. Vzhledem k tomu bude formálně do konce podzimní části ve Slavii také hostovat. Až v zimě se jeho příchod promění v přestup a bude platit jeho smlouva s klubem do června 2024. Sešívaní si tak berou posilu od svého největšího domácího konkurenta z poslední doby...

Foto: Slavia.cz

Nová posila mistra. Záložník Lukáš Provod pózuje se slávistickým dresem.

Článek

Netají, jak neuvěřitelně mu krásný příběh zní. Jihočechům pomáhal se záchranou, v Edenu se může těšit na Ligu mistrů...

„Všechno se seběhlo hrozně rychle. Jsem strašně šťastný, že můžu být v Edenu. Chtěl bych pomoci Slavii k cílům, které má před sebou," líčí dvaadvacetiletý Lukáš Provod na klubovém webu.

„Skvělá výzva, na kterou se ohromně těším. Nerozhodoval jsem se ani minutu. Měl jsem hned jasno. Slavia je největší klub v Česku a aktuálně nejúspěšnější, takže bylo jasno," tetelí se posila, která bude na dresu nosit číslo 17.

Pracovitý univerzál s potenciálem do budoucna

Radost má také trenér Jindřich Trpišovský. „Po odchodu Jardy Zmrhala jsme hledali levonohého záložníka. Lukáše jsme loni skautovali už ve druhé lize, patřil k nejlepším hráčům Budějovic. V mládežnických výběrech patřil mezi nejlepší hráče, bohužel ho zabrzdilo zranění a rok nehrál," poukazuje kouč sešívaných.

"Na skvělé výkony z minulé sezony stejně navázal i letos. Je hlavně univerzální. V ofenzivní části je schopen zahrát tři čtyři posty. Navíc je velmi silný v driblinku, má asi metr devadesát, je hrozně pracovitý," chválí posilu.

Trpišovský dodává, že v Provodovi vidí Slavia potenciál do budoucna. Proto ho chce postupně rozvíjet. "Má parametry pro velký fotbal. Víme, že má jen šest ligových startů, ale může udělat obrovský progres a máme v plánu s ním postupně pracovat tak, aby se v budoucnu stal důležitou součástí Slavie," ujišťuje trenér.

Reklama

Související témata: